:: TotalGames ::
SWAT 4
 
Home PC PS2 PS3 Xbox Xbox360 I.T Stiri Căutare Galerie foto Video Demo Forum Articole Apariţii Jocuri Online Email

 Publicitate
Cofetaria Mocca

 

Info

 

Stiri

 

Galerie foto

 

Video

 

Descriere


SWAT 4
Data: 11-10-2005 |
Dexi

Asa cum reiese si din titlu, jucatorul va fi pus in postura de comandant a unei echipe SWAT formata din patru ofiteri, pe care v-a trebui s-o conduca in situatii care de care mai periculoase, ele variind de la raiduri in cazinouri ilegale si efectuarea unor arestari periculoase pana la eliberarile de ostatici. Cele 13 niveluri ale campaniei single-player nu sunt legate intre ele printr-un fir narativ, asa ca nu exista practic o poveste despre care se poate vorbi, fiecare misiune fiind de sine statatoare. Dupa ce urmariti briefing-ul misiunii, care va va prezenta informatiile disponibile despre situatia respectiva (numar estimat de ostatici, presupusii suspecti) veti avea posibilitatea sa alocati membrilor echipei echipamentul pe care-l considerati necesar pentru misiunea respectiva. Cu toate ca multi jucatori n-ar sta prea mult pe ganduri pana sa aleaga o mitraliera cu "armor piercing rounds" sau un shotgun, trebuie tinut cont de faptul ca principala misiune e trupelor SWAT este sa protejeze vietile ostaticilor si, pe cat posibil, chiar si pe cele ale raufacatorilor. Astfel, nu veti fi autorizati sa omorati un suspect decat daca acesta reprezinta o amenintare directa pentru echipa voastra sau ostatici, orice folosire nejustificata a fortei letale fiind penalizata. Si cu toate ca obiectivele misiunilor difera, omorarea ostaticilor (accidentala sau nu) va duce invariabil la pierderea misiunii, asa ca intrarile in forta, in stil Rambo, nu sunt recomandate.

De altfel, principala calitate a jocului o reprezinta veridicitatea procedurii pe care trebuie sa o urmati in timpul misiunilor (pe care unii ar putea-o considera plictisitoare), care aduce un plus de realism si imersiune. Sa luam o situatie tipica: echipa voastra trebuie sa intre intr-o camera unde banuiti ca s-ar fi baricadat 2 suspecti periculosi. Pentru siguranta se foloseste mai intai optiwand-ul (un tub cu o camera video la capat) pe sub usa, pentru a vedea ce se intampla inauntru fara a va expune pericolului. Dupa ce i-ati localizat pe cei 2 infractori, cel mai probabil veti ordona un "bang & clear" (unul din membrii echipei va deschide usa iar altul va arunca inauntru un flashbang pentru a orbi inamicii). In momentul in care echipa voastra intra in forta in camera respectiva, colegii vostrii vor incepe sa tipe la suspecti sa lase jos armele si sa se predea. In cazul fericit, acestia vor fi atat de nauciti de grenada aruncata, incat se vor conforma fara probleme. In cel mai rau caz, va trebui sa-i omorati pe amandoi. Indiferent insa de rezultat, va trebui sa raportati rezultatele actiunii voastre centrului de comanda, dupa care sa continuati misiunea (daca mai este cazul). Partea mai dureroasa e ca si ostaticii pot fi uneori incapatanati si de obicei va fi nevoie sa-i impuscati cu o pusca cu bile sau sa-i "parfumati" cu gaze lacrimogene pentru a-i imobiliza (lucru obligatoriu, pentru a evita situatiile neplacute).

Arsenalul este foarte variat si adecvat oricarei situatii cu care v-ati putea confrunta. Veti avea la dispozitie mitraliere, pusti de asalt, shotgun-uri, dar si arme non-letale, cum ar fi spray-ul paralizant, taser gun-ul, care electrocuteaza inamicii si peper-ball gun (imaginati-va o arma de paintball care trage cu bile de cauciuc). Daca vreti cu tot dinadinsul sa folositi armele standard, va trebui sa alegeti intre gloantele hollow point, care sunt recomandate in cazul in care suspectii nu folosesc veste antiglont si cele "armor piercing", care pot sa faca sita chiar si un inamic ascuns dupa o masa. Ca arma secundara puteti alege unul dintre cele 3 modele de pistoale sau taser gun-ul, in timp ce grenadele, care sunt toate non-letale (stinger grenade, flashbang si cs gas grenade), sunt foarte folositoare pentru dezorientarea inamicilor.

Intr-un astfel de joc, AI-ul poate reprezenta intotdeauna o problema spinoasa dar din fericire, Irrational Games i-a inzestrat pe membrii echipei voastre cu o inteligenta cu mult peste medie. Ei vor executa ordinele primite fara a se bloca unii pe altii, vor incerca pe cat posibil sa nu va incomodeze atunci cand va deplasati si vor impusca un suspect doar daca acesta reprezinta un pericol direct pentru ei sau pentru ostatici, cu toate ca uneori mai au probleme cu navigarea prin niveluri. Comportamentul inamicilor si al ostaticilor insa este intotdeauna imprevizibil: unii se vor preda fara probleme, altii vor incepe sa traga in stanga si-n dreapta ca niste apucati, in timp ce unii ostatici vor refuza pur si simplu sa fie legati cu catuse pana cand nu-i impuscati cu o arma non letala sau ii odorizati cu spray-ul paralizant. Un alt element care pluseaza foarte mult la rejucabilitate este ca locatia ostaticilor si inamicilor se schimba de fiecare data cand reluati o misiune, lucru care forteaza jucatorul sa se adapteze de permanenta, repetarea unei misiuni fiind buna doar pentru obisnuirea cu stilul de joc cat si invatarea nivelului. De asemenea, in functie de gradul de dificultate ales, la sfarsitul fiecarei misiuni veti primi un punctaj. Daca acesta nu este suficient de mare, nu puteti trece la urmatoarea misiune. Cu toate ca pare un pic restrictiv, acest sistem este foarte stimulant pentru a incerca sa capturati suspectii dintr-o misiune mai dificila, in loc sa-i impuscati pur si simplu.
Realismul este prezent si la partea sonora, sunetele armelor fiind cat se poate de veridice, la fel si zgomotul pasilor pe diversele suprafete pe care calcati (lemn, marmura, metal, gresie etc). Voice acting-ul este si el convingator, cu toate ca in timpul briefing-ului ofiterul care prezinta situatia are un calm care aproape de adoarme, tratand situatiile de criza ca si cum ar fi niste antrenamente in poligon. But maybe that's just me. De asemenea, in SWAT 4 se tipa de mama focului. Tipa ostatecii speriati, tipa suspectii, care nu vor sa lase arme, tipa colegii vostrii de echipa, care striga la suspecti sa arunce totusi armele ... ce mai, haos total. Ca sa nu mai vorbesc de faptul ca ostatecii te mai si bombane un pic cand le pui catusele, drept "multumire" ca le-ai salvat viata. Muzica nu veti auzi decat in situatiile foarte tensionate, ceea ce nu trebuie insa privit ca un minus, deoarece in unele misiuni, linistea mormantala in care inaintati creste si mai mult adrenalina.Pe langa rejucabilitatea single-player ridicata, modurile multiplayer pluseaza si ele considerabil la durata de viata a jocului. Hartile pot suporta un maxim de 16 jucatori, in moduri precum Barricaded Suspects, VIP, Rapid Deployment sau modul Co-op, care va permite sa jucati impreuna cu alti 3 prieteni misiunile single-player. Singura buba a acestui mod de joc (devenit o raritate in titlurile din ziua de azi)e ste ca nu permite folosirea botilor in cazul in care nu sunt suficienti jucatori umani, lucru care insa intr-o retea mai maricica nu va pune prea mari piedici. De asemenea, daca nu aveti pe nimeni din zona pasionat de astfel de jocuri, puteti sa va creati propriile misiuni, derivate din cele single-player, de data aceasta insa cu alti parametri, pentru a le face mult mai antrenante, in functie de preferintele voastre.


Prima Impresie 87%
Detaliul Grafic 84%
Nivel Control 87%
Multiplayer 0%
Gameplay 86%
Sunet & Muzica 81 %

Galerie Foto

   Game Score
  Detaliul Grafic: 8
 
  Sunet & Muzică: 8
 
  Gameplay: 9
 
  Prima Impresie: 9
 
  Multiplayer: 8
 
  Total: 8.4  
 
 

Mărire text +

Micsorare text -

Cum vă place SWAT 4?
Care este părerea dumneavoastră despre acest joc?
 Rate: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
După părerea altora:
10.0
Numărul voturilor: 6119
Părerea noastră: 8.4
 

Alte stiri

 

   Comentări
   
   
 
                     

 
 
 


 Publicitate
Cofetaria Mocca
Favorit XML
  Căutare rapidă
 
Arhivă:
 
 
 Web-mail Gratuit / Login

Numele:
Parola:

 
  Forum
 
  Galerie foto


Stranglehold

 
 Video Player

Spider Man 3

 
 Parteneri

 
 Poll

Ce procesor folositi?


 
  Intel
  AMD
  IBM
  VIA / Cyrix
  SUN
 

 
 Publicitate

Jocuri pentru copii
Jocuri pentru copii
Sirius Online

 
 Stiri Online

 
 Top 10  Jocuri

» Prince of Persia: Warrior Within
» Need For Speed Most Wanted
» Prince of Persia: the two thrones
» Serious Sam 2
» Call of Duty 2
» Ice Age 2
» The Matrix: Path of Neo
» Blood Rayne 2
» Fahrenheit
» F.E.A.R

 
   Top 10 Downloads

» Need For Speed Most Wanted
» Call Of Duty 2
» The Matrix: Path of Neo
» Luxor 2
» Zoo Tycoon 2: Endangered Species Demo
» Rome: Total War - Barbarian Invasion Demo
» Asterix & Obelix XXL 2: Mission Las Vegum Demo
» Land Of The Dead: Road to Fiddler's Green Demo
» TrackMania Original Demo
» Grand Theft Auto: San Andreas
 
 Top 10 Jocuri flash

» Sonic
» Nightmare Vacation
» Bloody Rage
» Biliard
» Loveste-Fundu
» Luigis Revenge
» Sonic Boom Town
» Tazmania
» Indiana Jones
» Gold Strike

 
  Statistici

 
Copyright 2007 TOTALnet Media Group.