Ar tonelico: Melody of Elemia


Jocul Ar tonelico: Melody of Elemia e un RPG care se desfasoara intr-o lume fantastica numit Sol Ciel si va fi pe placul tuturor fanaticilor anime, asta e cert.Jocul Ar tonelico: Melody of Elemia e un RPG care se desfasoara intr-o lume fantastica numit Sol Ciel. Aceasta lume consta din cateva continente suspendate in aer folosind magia puternica Ar tonelico. Suprafata ei devenise inapta pentru viata datorita a doua razboaie apocaliptice din trecut. Mult timp a fost pace, a fost liniste, dar acum s-a ivit un nou conflict - lumea e atacata de inamici stranii, virusi.
Si aici intri tu, ca jucator, in poveste. Esti un pusti numit Lyner Barsett.

Virusii care ataca Turnul Ar sunt ceva neintalnit pana acum, nici o arma nu le poate opri. Misiunea ta este de a gasi un obiect care poate salva aceasta lume - un cristal numit Purger. Cristalii sunt obiecte puternice, indeplinind multe functii in lumea lui Sol Ciel, cei mai puternici cristali fiind cei care contini himni. Jucatorul va invata la inceputul aventurii ca himnii si cantecele sunt de fapt echivalentii vrajilor in acest joc.

Am jucat multe ore, si pot sa va spun ca, desi jocul pana acum era foarte linear, chiar simplu, totusi numarul si complexitatea caracterelor, sistemul de batalii si povestea promitatoare m-a tinut atras de acest joc.
In privinta locurilor care pot fi explorate ... nu sunt prea multe, insa ai libertatea de a te abate putin de la linia povestii, si astfel poti primi anumite echipamente despre el, sincer, habar n-am ce sa zic / fac.
Ceea ce e mai neplacut in explorarea este ca te mai intalnesti si cu mostri de tot felul, acesti monstri deseori fiind prea usor de omorat. Dar asta va trebui s-o inghiti, fiind singura modalitate de a face level.
Cei mai multi aliati pe care i-am avut intr-un party cu noi, ca de exemplu Lyner purtau doar arme "conventionale" ca de ex. sabii si topoare, si optiunile lor in lupta erau foarte limitate. Asta probabil din cauza ca au level mult prea mic, vedem mai tarziu ...

Insa e destul de interesanta conceptia caracterelor "reyvateil", care se agata de spatele unui om din party-ul tau, de acolo cantand melodii magice care vindeca toti membrii din party, mai dau si cu ceva vraji mai tari.
Batalia este "turn-based", adica bazata pe runde. Toti membrii dintr-o partida au un cooldown propriu, cu exceptia rayvateil-lor, care sunt controlati de tine, si le poti porunci sa cante, sa vindece, sa atace.

Cantand melodia buna la momentul adecvat poate schimba soarta bataliei.

Poate cel mai interesant lucru la reyvateli este ca nu se fac mai puternici omorand monstri ci prin stabilind o relatie, o conexiune stransa cu caracterul pe spatele caruia se afla. Cand esti inafara luptei, cand te odihnesti vei avea la dispozitie optiunea de a incepe o conversatie cu reyvatel-ul curent, si printr-o discutie buna despre ceva acesta se va face mai puternic. Nostim, nu ?

Eu unul m-am distrat de minune cu Ar tonelico : Melody of Elemia, chiar si cu desavantajele pe care le are jocul.
Incercati-l si voi !

Trimite o felicitare !

Sponsorul acestui articol : tot ce este Internet - MCOnet Romania

Stiri anterioare Alte Stiri
Heretic Kingdoms: Reluctant Hero
Neverwinter Nights 2 e amanat
Gothic 3
Legend: Hand of God anuntat
Dungeon Siege II: Broken World este Gold
LotR: The White Council anuntat
Titan Quest @ Fanatic Gamer
Patch in lucru pentru Titan Quest
Titan Quest in magazine
Patch pentru Oblivion