Tomb Raider: Anniversary Edition


O prima privire aruncata asupra acestui remake a celei dintai aventuri a Larei CroftE de mentionat la inceput ca cei responsabili pentru reinvierea acestei serii legendare sunt developerii din Menlo Park, California si anume Crystal Dynamics. Populara serie de odinioara si-a pierdut farmecul dupa un debut furtunos si o continuare in panta care ne-a condus spre era consolelor pe 32 de biti.


Facand un salt in timp, ajungem in aprilie 2006, perioada in care Cystal Dynamics a lansat Tomb Raider: Legend care sa dovedit a fi un hit, titlu care ne face sa realizam ca legenda este inca vie.Realizand acest lucru Crystal Dynamics s-a intors la radacina, acolo unde totul a inceput cu prima aventura a Larei Croft. Acestia au decis sa refaca acest hit folosind puterea engine-ului grafic din ultima lor creatie Tomb Raider: Legend. Dar dupa spusele lor Tomb Raider: Anniversary Edition nu va fi doar un simplu remake ci va fi ceva mult mai mult decat un simplu update al jocului original, desi jocul va urma aceeasi poveste de baza ca cel original, asa ca veti avea din nou ocazia sa o ghidati pe Lara catre misiunea ei finala de a recupera o relicva antica cunoscuta sub numele de “Scion”.


Dupa cum stie orice cunoscator care a dus jocul la bun sfarsit, acesta excela in gameplay dar povestea lasa mult de dorit deoarece era atat de incurcata incat la un moment dat nu mai avea nici un sens. Ca urmare cei de la Crystal Dynamics au decis sa reimprospateze povestea pentru a face un pic de lumina acolo unde trebuie si pentru a ne da seama mai usor despre ce este vorba pan’ la urma in joc.


Desi din punct de vedere vizual se vede ca e frate cu Legend, au fost facut multe modificari modelului frumoasei noastre englezoaice pentru a-i reda asemanarea clasica a primului joc. Asadar o vom vedea pe Lara intorcandu-se in aceeasi imbracaminte, acelasi unitard, acelasi sort si aceleasi doua pistoale care au facut-o legendara. Pe langa aspectele vizulale se mai lucreaza si la fizica miscarilor pentru a le face cat mai fluide precum cele din Legend.


Pentru unii partea audio va fi mai greu de digerat, deoarece unul din elementele cheie ale jocului era senzatia de singuratate creata de linistea calma de care eram deseori inconjurati. Crystal D incearca sa ne ofere acleasi momente dealungul jocului dar nu poate da la o parte asteptarile moderne, astfel ca in mod sigur vom mai auzi unele sunete ici colo si putem spune ca jocul nu va mai fi la fel de silentios ca originalul, dar speram totusi sa nu-si piarda farmecul.


Avand in vedere ca Tomb Raider:Legend a readus seria acolo unde ii este locul si tinand seama de succesul de care s-a bucurat jocul original, avem incredere ca cei de la Crystal Dynamics vor face o treaba excelenta iar jocul va fi primit asa cum se cuvine.


Trimite o felicitare !Sponsorul acestui articol : tot ce este Internet - MCOnet RomaniaStiri anterioare  Alte Stiri
Crackdown
Spider-Man 3
Armored Core 4
The Godfather acum si pe PS3 !
Fuzion Frenzy 2
Alien Shooter : Vengeance
Sonic the Hedgehog
Superman Returns
George Romeros City of the Dead
Prince of Persia