Vânzări Playstation


Va fi cam greu să scriu ceva obiectiv despre Sony atât de curând după știrea anterioară, cu privire la lipsa serviciului PlayStation Store în atât de multe țări europene, neanunțată și de neiertat.Va fi cam greu să scriu ceva obiectiv despre Sony atât de curând după știrea anterioară, cu privire la lipsa serviciului PlayStation Store în atât de multe țări europene, neanunțată și de neiertat. În încercarea de a mă agăța, totuși, de un ultim fir de imparțialitate, mă voi rezuma doar la niște cifre de vânzări în această știre, să vedem cum se descurcă până acum noua consolă Sony în teritoriile PAL. Sau cel puțin în Marea Britanie și Australia.

Prin intermediul a două anunțuri emise după primul weekend de disponibilitate a consolei în aceste zone, Sony susține că a vândut cam 165,000 unități PS3 în UK, și peste 20,000 în Australia în primele trei zile. Conform site-ului MCV, cifra de vânzări pentru UK a fost confirmată de ChartTrack, însemnând deci că PlayStation 3 deține acum recordul pentru cea mai rapid vândută consolă "casnică" în weekend-ul de debut în Marea Britanie - pe locul doi după PSP, care se vânduse în 185,000 unități la lansarea din decembrie 2005.

Comparativ cu cele 165,000 unități ale PS3-ului (care reprezintă doar trei sferturi din totalul de 220,000 unități alocate lansării din UK), Nintendo a reușit să vândă doar 105,000 console Wii în weekend-ul lansării din decembrie 2006, iar în decembrie 2005 Microsoft abia vânduse vreo 70,000 unități Xbox 360 în aceeași perioadă de timp. Nu pot spune că mă așteptam la așa cifre (preliminare) ridicate...

M-aș fi așteptat mai degrabă ca în Europa să se întâmple ce s-a întâmplat de fapt în Australia, unde PS3-ul a fost bătut de ambii săi rivali. Blog-ul australian The Age a transmis că magazinele din zonă au vândut peste 20,000 console PlayStation 3 în primele trei zile. Recordul de lansare e deținut acolo de Nintendo Wii, cu peste 32,000 unități vândute, urmat îndeaproape de Microsoft Xbox 360, cu peste 30,000 unități - cu 50% mai mult decât cifra de lansare înregistrată de PS3 în Australia. Așa că până la urmă Sony a pierdut o bătălie minoră, și a câștigat-o pe cea mai importantă din UK. Și, după cum spuneam mai devreme, a scos din sărite o grămadă de lume între ele.

Trimite o felicitare !

Sponsorul acestui articol : tot ce este Internet - MCOnet Romania


Stiri anterioare  Alte Stiri
ATI Radeon X2900 XTX
Marc Ecko
XFX GeForce 8800
Top 20 USA
GeForce 8
Top 20 UK
Lord of the Rings: The White Council amanat !
Command & Conquer 3 : Kane Edition
Mortal Kombat : Armageddon
Luxor 2