Criza PlayStation


Doar 197.000 de PS3 vandute de Sony in noiembrie. Compania japoneza Sony nu a reusit sa-si atinga tinta de vanzari pentru consolele PlayStation 3, lansate pe piata americana in data de 17 noiembrie.Doar 197.000 de PS3 vandute de Sony in noiembrie. Compania japoneza Sony nu a reusit sa-si atinga tinta de vanzari pentru consolele PlayStation 3, lansate pe piata americana in data de 17 noiembrie. Sony estima ca va vinde 400.000 de unitati, dar din cauza unor probleme intampinate in procesul de productie al unor componente, compania nipona a reusit sa comercializeze doar 197.000 de PS3, informeaza compania de analiza NPD Group.

In acelasi timp, compania japoneza rivala, Nintendo, care a intrat pe piata cu consola Wii, a cincea a lui Nintendo, pe 19 noiembrie 2006 in Statele Unite ale Americii, a vandut 476.000 de unitati, potrivit NPD, informeaza Bloomberg. Nintendo Wii nu este la fel de puternica precum PlayStation 3, dar pretul de circa 250 de dolari este jumatate din valoarea celui mai slab configurat PS3.

In afara de Wii-ul produs de Sony, PlayStation 3 trebuie sa faca fata si competitiei impuse de Microsoft, care a vandut in noiembrie 511.000 de console Xbox 360. Pana la sfarsitul acestui an, Microsoft ar putea depasi pragul de 10 milioane de console vandute, a spus Peter Moore, vicepresedinte in cadrul companiei americane.

Sony si-a reiterat planul de a livra sase milioane de console PlayStation 3, pana in luna martie a anului viitor, din care un milion de unitati vor fi livrate in Japonia, si inca un milion de PS3, cu livrare pe piata americana, pana la sfarsitul anului in curs.

"In niciun caz Sony nu va reusi sa vanda un milion de unitati pe piata din Statele Unite, pana la sfarsitul acestui an", a declarat Evan Wilson, analist la Pacific Crest Securities in Portland, Oregon. Cel putin pana in luna martie 2007, cei de la Sony vor intampina probleme de livrare", a precizat Wilson.

Nanoko Kato, un purtator de cuvant al companiei nipone, nu a dorit sa faca niciun fel de comentariu vizavi de estimarile NPD. Totusi, Kato a afirmat ca cei de la Sony vor sa-si respecte planul initial de livrare pentru PlayStation 3.

Peste un milion de console Wii, pana la sfarsitul anului

"Peste un milion de console Wii" vor fi disponibile in SUA, pana la sfarsitul anului, potrivit unui comunicat al Nintendo, remis joi. Consola Nintendo Wii a fost pusa in vanzare in Japonia, pe data de 2 decembrie, iar in primele doua zile s-au vandut aproximativ 372.000 de unitati.

Satoru Iwata, presedintele companiei japoneze, a declarat joi ca, pana in luna martie, Nintendo isi propune sa vanda peste sase milioane de console Wii. Pana la sfarsitul acestui an, compania se asteapta sa vanda patru milioane de unitati la nivel mondial, inclusiv 50.000 de console in Australia. In Europa, Nintendo Wii a fost pus in vanzare pe 8 decembrie.

Nintendo, care livreaza saptamanal in SUA circa 250.000 de console, nu a reusit sa faca fata cererii existente in piata, a declarat Anita Frazier, analist la NPD. "Sunt sigura ca Nintendo putea sa vanda mult mai multe console, daca ar fi produs mai mult", a precizat Frazier.

Cotatia actiunilor Nintendo a inregistrat vineri o crestere de 1,4 procente, ajungand la valoarea de 27,680 de yeni. Pe Bursa din Tokyo, titlurile Sony au consemnat un avans de 0,2%, pana la 4,620 de yeni. Actiunile Sony, tranzactionate pe Bursa din Frankfurt, au scazut cu 19 yeni, atingand pragul de 4,601 de yeni, la ora locala 11.57 a.m.

Trimite o felicitare !

Sponsorul acestui articol : tot ce este Internet - MCOnet Romania

Stiri anterioare Alte Stiri
XBOX 360 in negru
Vânzări Playstation
ATI Radeon X2900 XTX
Marc Ecko
XFX GeForce 8800
Top 20 USA
GeForce 8
Top 20 UK
Lord of the Rings: The White Council amanat !
Command & Conquer 3 : Kane Edition