Gata cu PS3 de 20 Giga ?


Întorși după sărbătorile de Paști, am constatat că una dintre consolele nextgen pare să fi fost abandonată de tot!Întorși după sărbătorile de Paști, am constatat cu oareșce stupoare că una dintre consolele nextgen pare să fi fost abandonată de tot! Eh, hai, poate că exagerăm "nițel" aici: de fapt nu e vorba despre o întreagă consolă, ci doar despre unul dintre cele două modele disponibile: PlayStation 3-ul de 20GB - cel care nici măcar nu fusese lansat în Europa luna trecută și, pare-se, nici nu va mai fi vreodată. Povestea oficială e că nu există nici o poveste oficială; dar din câte se zvonește, Sony s-ar putea să fi încetat de tot producția modelului de 20GB, concentrându-se în schimb doar pe PS3-ul de 60GB. Și eventual modelul de 80GB speculat recent.

La baza acestor presupuneri stau o serie de fapte relatate de Joystiq. Luna trecută, lanțul american de magazine Best Buy oprise vânzarea modelului de 20GB, și chiar dacă Sony susțineau că îl mai fabricau încă la mijlocul lunii martie, propriile lor magazine SonyStyle recunosc acum că nici ele nu mai au modelul pe stoc de vreo lună încoace. Și nici nu vor mai primi. Așadar, sfatul unui purtător de cuvânt adresat celor de la Joystiq a fost "mer'eți și căutați în altă parte" (traducere aproximativă).

Toate bune și frumoase, atâta doar că nici prin alte părți deja nu se mai găsește PlayStation 3-ul de 20GB. GameStop & Electronics Boutique au sistat și ele vânzarea sa, dar doritorii îl mai pot găsi pe Amazon.com sau Toys'R'Us; însă pentru câtă vreme, nu îndrăznim să prezicem. Întrebat fiind de Joystiq dacă modelul a fost abandonat, același reprezentant SonyStyle a spus: "Nu oficial... dar nu am mai văzut nici unul de mult timp".

Adevărul e că firavul hard drive de 20GB (ca să nu mai pomenim lipsa conectivității Wi-Fi și a unităților pentru memorii flash) nu a avut prea mare priză la public. Conform declarațiilor făcute de Sony luna trecută, cererea pentru modelul de 20GB ajungea abia la 20%, față de 80% pentru modelul de 60GB. Așa că nu am avea nici un motiv serios să-i vorbim de rău, dacă se decid să scoată din priză modelul mai ieftin. Nu când avem atâtea alte motive...

Trimite o felicitare !

Sponsorul acestui articol : tot ce este Internet - MCOnet Romania

Stiri anterioare Alte Stiri
Bug in Shivering Isles
Finalul scandalului la Take 2
Schimbari majore la Take 2
XBOX 360 in negru
Vânzări Playstation
ATI Radeon X2900 XTX
Marc Ecko
XFX GeForce 8800
Top 20 USA
GeForce 8