UbiSoft Cumpără Sunflowers


Una dintre diferențele esențiale dintre Ubisoft și Electronic Arts este că, atunci când EA preia o altă companie, de obicei e o veste proastă - sau conduce la vești proaste, în decurs de câțiva ani.



Una dintre diferențele esențiale dintre Ubisoft și Electronic Arts este că, atunci când EA preia o altă companie, de obicei e o veste proastă - sau conduce la vești proaste, în decurs de câțiva ani. Pe când majoritatea achizițiilor făcute de Ubisoft sunt motiv de bucurie și/sau speranță. Ajunge să ne amintim că ei au fost cei care au împins mai departe seria Settlers după ce au preluat studioul Blue Byte, iar ulterior au readus la viață marca (Heroes of) Might and Magic, în urma falimentului lui 3DO. Mai sunt desigur și alte exemple, însă acestea două au o însemnătate aparte în contextul ultimului anunț făcut de Ubisoft: cumpărarea lui Sunflowers, care întâmplător deține franciza Anno / A.D. Coincidență? Mă îndoiesc.

Acordul nu a fost încă finalizat, dar achiziția ar trebui să fie pecetluită în următoarele două luni. În momentul acela, Ubisoft va deține nu doar compania Sunflowers și marca Anno, ci și 30% din Related Designs - studioul care a dezvoltat recentul Anno 1701 și, conform comunicatului, mai lucrează la "un nou titlu Anno". Nu se specifică nici un titlu, dar din câte știm, acesta ar trebui să fie add-on-ul lui Anno 1701 pe care Sunflowers intenționau să îl lanseze la vară. Deși nu ne-am supăra să fie vorba de un sequel complet nou.

Ca o observație pur personală, dacă Ubi are de gând să împartă tehnologiile grafice între seriile lor de strategie, sper să aleagă engine-ul lui Anno pentru viitoarele jocuri Settlers, și nu invers.

Trimite o felicitare !

Sponsorul acestui articol : tot ce este Internet - MCOnet Romania

Stiri anterioare  Alte Stiri
Gata cu PS3 de 20 Giga ?
Bug in Shivering Isles
Finalul scandalului la Take 2
Schimbari majore la Take 2
XBOX 360 in negru
Vânzări Playstation
ATI Radeon X2900 XTX
Marc Ecko
XFX GeForce 8800
Top 20 USA