:: TotalGames ::
S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl
 
Home PC PS2 PS3 Xbox Xbox360 I.T Stiri Căutare Galerie foto Video Demo Forum Articole Apariţii Jocuri Online Email

 Publicitate
Cofetaria Mocca

 

Info

 

Stiri

 

Galerie foto

 

Video


S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl
Data: 2007-01-10 10:14:00 | PC
Maelstrom
S.T.A.L.K.E.R. se mandreste de motorul avansat "X-Ray", facut de GSC. Un joc cu atmosfera grozava care porneste si pe configuratii mai putin puternice.

 
 

Dupa jocuri ca Half-Life 2, Doom 3 ce necesita o configuratie beton e o adevarata revelatie sa ai in mana un joc bun, dar care merge bine si pe o configuratie low-end, ca de exemplu S.T.A.L.K.E.R.

Am avut ocazia sa incerc o versiune primara a jocului S.T.A.L.K.E.R. si desi mai sunt destule de facut sau de optimizat in joc, am ramas totusi uimit de ceea ce am vazut. Din informatiile aflate de pe site-ul producatorului si din trailere, actiunea jocului porneste de la ipoteza unui dezastru nuclear, produs la Cernobal.

E, macar nu suna a "salveaza omenirea", ca majoritatea jocurilor. Dupa o catastrofa nucleara raman putine de salvat :)

Personajul cu care joci este prins in "Zona", intre monstrii rezultati prin mutatii, din cauza expunerii la radiatii si exterminatorii acestora care vaneaza tot ce misca in teritoriul contaminat.Grafica este extrem de buna, si, asa cum am mai mentionat, nu-ti trebuie o configuratie de 20 de milioane de lei ca sa-ti mearga bine. Si fizica jocului este de remarcat. Totul este iluminat foarte natural, iar cele doua nivele care sunt incluse in demo-ul jucat de mine sunt pezentate in trei ipostaze - in timpul zilei, la apusul soarelui si pe vreme ploioasa, aspectul intregului peisaj fiind afectat de aceste ipostaze. Super ! Toate obiectele prezente in cadrul nivelului sunt modelate si arata extrem de apropiat cu variantele lor din realitate, iar texturile au un grad mare de detaliere si diversitate, gratie unor tehnologii de programare user-friendly. Pixel shader-ul e folosit la maxim, aici chiar vezi diferenta.

Vegetatia de la nivelul solului este generata numai in zona in care te afli, iar restul obiectelor care fac parte din peisajul naturii - copacii, tufisurile si alte elemente de peisaj sunt si ele diversificate, de diverse marimi si culori.Tot ce este in joc - pe langa peisajul natural, mai sunt cladiri, masini, butoaie, epave metalice, etc - arata foarte realist si pe langa acest fapt, exista si optimizare din punctul de vedere al raportului numar de poligoane / aspect vizual, asa ca fiecare isi poate seta jocul, respectiv grafica conform configuratiei pe care o are. Se poate realiza aici un raport performanta/grafica buna, contrar cu Half-Life 2, de exemplu, unde oricat ai tras jos din grafic, tot naspa mergea, dar si arata nasol in plus.

Armele sunt in numar de cinci - un pistol, o arma semiautomata cu marire, doua mitraliere semi-automate si o mitraliera grea rotativa. Probabil vor fi mai multe in versiunea finala. Pistolul si cele doua mitraliere nu aduc noutati in ceea ce priveste conceptia, insa arata bine, gratie pixel shader-ului.Arma cu marire si mitraliera grea au un design cu totul nou.

Despre miscarile personajelor nu sunt multe de spus, fiindca creatorii inca nu s-au prea ocupat de acest detaliu, aparent. Botii prezenti in joc sunt deocamdata doar pentru teste. Cu toate acestea, naturaletea miscarilor detaliate ale unui zombiilor sunt de remarcat, deasemenea miscarile aleatoare si independente ale unei "armate" de sobolani contaminati sunt total realiste.

Engine-ul folosit este unul implementat, unic, numit "X-"Ray", care promite anumite efecte si posibilitati similare cu cel al lui Half-Life 2, dar cu cerinte minime de sistem.
Sunetele: strigatele creaturilor, ploaia, zgomotul vantului - sunt inca prea putine, nu variaza destul, dar nu ma plang de atmosfera, doar imi lipseste diversitatea. Probabil si acest aspect va fi corectat in versiunea finala.
Astept cu nerabdare, nu m-am jucat de mult un shooter care sa arate bine, sa aiba atmosfera, dar sa si mearga bine.

Trimite o felicitare !

Sponsorul acestui articol : tot ce este Internet - MCOnet Romania


 
 
  PrinteazăTrimite prim e-mail

Marire +

Micsorare -

Alte stiri

 

   Comentări
   
   
 
                     

 
 
 


 Publicitate
Cofetaria Mocca
Favorit XML
  Căutare rapidă
 
Arhivă:
 
 
 Web-mail Gratuit / Login

Numele:
Parola:

 
  Forum
 
  Galerie foto


Stranglehold

 
 Video Player

Spider Man 3

 
 Parteneri

 
 Poll

Ce procesor folositi?


 
  Intel
  AMD
  IBM
  VIA / Cyrix
  SUN
 

 
 Publicitate

Jocuri pentru copii
Jocuri pentru copii
Sirius Online

 
 Stiri Online

 
 Top 10  Jocuri

» Prince of Persia: Warrior Within
» Need For Speed Most Wanted
» Prince of Persia: the two thrones
» Serious Sam 2
» Call of Duty 2
» Ice Age 2
» The Matrix: Path of Neo
» Blood Rayne 2
» Fahrenheit
» F.E.A.R

 
   Top 10 Downloads

» Need For Speed Most Wanted
» Call Of Duty 2
» The Matrix: Path of Neo
» Luxor 2
» Zoo Tycoon 2: Endangered Species Demo
» Rome: Total War - Barbarian Invasion Demo
» Asterix & Obelix XXL 2: Mission Las Vegum Demo
» Land Of The Dead: Road to Fiddler's Green Demo
» TrackMania Original Demo
» Grand Theft Auto: San Andreas
 
 Top 10 Jocuri flash

» Sonic
» Nightmare Vacation
» Bloody Rage
» Biliard
» Loveste-Fundu
» Luigis Revenge
» Sonic Boom Town
» Tazmania
» Indiana Jones
» Gold Strike

 
  Statistici

 
Copyright 2007 TOTALnet Media Group.