:: TotalGames ::
Criza PlayStation
 
Home PC PS2 PS3 Xbox Xbox360 I.T Stiri Căutare Galerie foto Video Demo Forum Articole Apariţii Jocuri Online Email

 Publicitate
Cofetaria Mocca

 

Info

 

Stiri


Criza PlayStation
Data: 2007-03-28 19:04:00 | PS2 PS3
Peter
Doar 197.000 de PS3 vandute de Sony in noiembrie. Compania japoneza Sony nu a reusit sa-si atinga tinta de vanzari pentru consolele PlayStation 3, lansate pe piata americana in data de 17 noiembrie.

 
 

Doar 197.000 de PS3 vandute de Sony in noiembrie. Compania japoneza Sony nu a reusit sa-si atinga tinta de vanzari pentru consolele PlayStation 3, lansate pe piata americana in data de 17 noiembrie. Sony estima ca va vinde 400.000 de unitati, dar din cauza unor probleme intampinate in procesul de productie al unor componente, compania nipona a reusit sa comercializeze doar 197.000 de PS3, informeaza compania de analiza NPD Group.

In acelasi timp, compania japoneza rivala, Nintendo, care a intrat pe piata cu consola Wii, a cincea a lui Nintendo, pe 19 noiembrie 2006 in Statele Unite ale Americii, a vandut 476.000 de unitati, potrivit NPD, informeaza Bloomberg. Nintendo Wii nu este la fel de puternica precum PlayStation 3, dar pretul de circa 250 de dolari este jumatate din valoarea celui mai slab configurat PS3.

In afara de Wii-ul produs de Sony, PlayStation 3 trebuie sa faca fata si competitiei impuse de Microsoft, care a vandut in noiembrie 511.000 de console Xbox 360. Pana la sfarsitul acestui an, Microsoft ar putea depasi pragul de 10 milioane de console vandute, a spus Peter Moore, vicepresedinte in cadrul companiei americane.

Sony si-a reiterat planul de a livra sase milioane de console PlayStation 3, pana in luna martie a anului viitor, din care un milion de unitati vor fi livrate in Japonia, si inca un milion de PS3, cu livrare pe piata americana, pana la sfarsitul anului in curs.

"In niciun caz Sony nu va reusi sa vanda un milion de unitati pe piata din Statele Unite, pana la sfarsitul acestui an", a declarat Evan Wilson, analist la Pacific Crest Securities in Portland, Oregon. Cel putin pana in luna martie 2007, cei de la Sony vor intampina probleme de livrare", a precizat Wilson.

Nanoko Kato, un purtator de cuvant al companiei nipone, nu a dorit sa faca niciun fel de comentariu vizavi de estimarile NPD. Totusi, Kato a afirmat ca cei de la Sony vor sa-si respecte planul initial de livrare pentru PlayStation 3.

Peste un milion de console Wii, pana la sfarsitul anului

"Peste un milion de console Wii" vor fi disponibile in SUA, pana la sfarsitul anului, potrivit unui comunicat al Nintendo, remis joi. Consola Nintendo Wii a fost pusa in vanzare in Japonia, pe data de 2 decembrie, iar in primele doua zile s-au vandut aproximativ 372.000 de unitati.

Satoru Iwata, presedintele companiei japoneze, a declarat joi ca, pana in luna martie, Nintendo isi propune sa vanda peste sase milioane de console Wii. Pana la sfarsitul acestui an, compania se asteapta sa vanda patru milioane de unitati la nivel mondial, inclusiv 50.000 de console in Australia. In Europa, Nintendo Wii a fost pus in vanzare pe 8 decembrie.

Nintendo, care livreaza saptamanal in SUA circa 250.000 de console, nu a reusit sa faca fata cererii existente in piata, a declarat Anita Frazier, analist la NPD. "Sunt sigura ca Nintendo putea sa vanda mult mai multe console, daca ar fi produs mai mult", a precizat Frazier.

Cotatia actiunilor Nintendo a inregistrat vineri o crestere de 1,4 procente, ajungand la valoarea de 27,680 de yeni. Pe Bursa din Tokyo, titlurile Sony au consemnat un avans de 0,2%, pana la 4,620 de yeni. Actiunile Sony, tranzactionate pe Bursa din Frankfurt, au scazut cu 19 yeni, atingand pragul de 4,601 de yeni, la ora locala 11.57 a.m.

Trimite o felicitare !

Sponsorul acestui articol : tot ce este Internet - MCOnet Romania


 
 
  PrinteazăTrimite prim e-mail

Marire +

Micsorare -

Alte stiri

 

   Comentări
   
   
 
                     

 
 
 


 Publicitate
Cofetaria Mocca
Favorit XML
  Căutare rapidă
 
Arhivă:
 
 
 Web-mail Gratuit / Login

Numele:
Parola:

 
  Forum
 
  Galerie foto


Stranglehold

 
 Video Player

Spider Man 3

 
 Parteneri

 
 Poll

Ce procesor folositi?


 
  Intel
  AMD
  IBM
  VIA / Cyrix
  SUN
 

 
 Publicitate

Jocuri pentru copii
Jocuri pentru copii
Sirius Online

 
 Stiri Online

 
 Top 10  Jocuri

» Prince of Persia: Warrior Within
» Need For Speed Most Wanted
» Prince of Persia: the two thrones
» Serious Sam 2
» Call of Duty 2
» Ice Age 2
» The Matrix: Path of Neo
» Blood Rayne 2
» Fahrenheit
» F.E.A.R

 
   Top 10 Downloads

» Need For Speed Most Wanted
» Call Of Duty 2
» The Matrix: Path of Neo
» Luxor 2
» Zoo Tycoon 2: Endangered Species Demo
» Rome: Total War - Barbarian Invasion Demo
» Asterix & Obelix XXL 2: Mission Las Vegum Demo
» Land Of The Dead: Road to Fiddler's Green Demo
» TrackMania Original Demo
» Grand Theft Auto: San Andreas
 
 Top 10 Jocuri flash

» Sonic
» Nightmare Vacation
» Bloody Rage
» Biliard
» Loveste-Fundu
» Luigis Revenge
» Sonic Boom Town
» Tazmania
» Indiana Jones
» Gold Strike

 
  Statistici

 
Copyright 2007 TOTALnet Media Group.