:: TotalGames ::
Sursa ta zilnica de stiri din domeniul jocurilor
 
Home PC PS2 PS3 Xbox Xbox360 I.T Stiri Căutare Galerie foto Video Demo Forum Articole Apariţii Jocuri Online Email

 Publicitate
Cofetaria Mocca

 

Info

 

Lumea I.T

Sony Vaio P sau cum cuceresti o domnisoara cu un gadget 
2010-08-12 15:42:43

Nimeni nu ar fi putut descrie mai bine acest laptop decât o reprezentantă a sexului frumos, evident pasionată ...

Nimeni nu ar fi putut descrie mai bine acest laptop decât o reprezentantă a sexului frumos, evident pasionată de tehnologie. În lipsa ei, am să încerc să vă prezint eu această bijuterie niponă - Sony Vaio P, punctând aspectele esențiale și încercând să mă gândesc la ce-și doresc femeile.

Sony Vaio P este o capodoperă din punct de vedere constructiv. Dimensiunile și greutatea acestui computer hiper-portabil ( 245 x 120 x 19,8 mm și 632 de grame) sunt de două ori mai mici decât ale unui netbook, soluție mobilă considerată la ora actuală cea mai portabilă după atât de nișatele UMPC-uri sau MID-uri. Totodată, plasticul din care e fabricată carcasa încântă cu un finisaj delicat și cu o rigiditate remarcabilă, iar balamalele pentru ajustarea unghiului de vizionare al display-ului merg ca unse, fără să scoată vreun scârțâit supărător. Așadar, Vaio P ne demonstrează că mic și cochet nu înseamnă neapărat și fragil.


Sony Vaio P

Urmează apoi tastatura chiclet care este la fel de mare și bine spațiată precum una tipică netbook-urilor de 10 inch, deși Vaio P are ecran de 8 inch. Pentru a încăpea pe suprafața redusă pe verticală, Sony a mutat touchpad-ul în dreapta ecranului, imediat lângă colțul de jos, și l-a redimensionat. Marginea lucioasă ce înconjoară ecranul este un aspirator de amprente, iar acestea se adună inevitabil în zona în care se află pad-ul.

Butoanele de click stânga-dreapta sunt separate de padul de navigare și poziționate de cealaltă parte, în stânga display-ului. Tot rol de click-uri au și butoanele de sub tasta Space.


Conectorii de pe latura din stânga

...și cei din dreapta
Revenind la cursor, mai există o metodă interesantă prin care îl puteți controla - cu ajutorul trackball-ului senzitiv amplasat aproape de centrul tastaturii, între tastele G, H, B și N. Țineți degetul pe el și apăsați ușor către direcția dorită. Această alegere cere puțină răbdare necesară acomodării. Cei care au la telefonul mobil un trackball similar (Samsung Omnia, Nokia E72, BlackBerry Bold etc.) și sunt familiarizați cu el nu vor întâmpina niciun fel de probleme.


Trackball-ul optic în centru, butoanele de click sub tasta Space

Încheiem capitolul "Design și construcție", menționând interfețele de conectare oferite de Vaio P: pe latura din stânga avem alimentarea, un port USB 2.0, jack-ul de 3,5 mm dedicat căștilor și switch-ul pentru Wi-Fi. Pe dreapta se află un alt port USB 2.0 și o interfață proprietară Sony pentru conectarea unui replicator de porturi, adică un fel de hub ce permite conectarea unui adaptor video sau ethernet.

Este clar ce vor aprecia domnișoarele aici: aspectul minion, finisajele de calitate, confortul în utilizare și evident brand-ul inscripționat pe carcasă.

Spre deosebire de design unde am întâlnit multe lucruri deosebite, pe partea de hardware și performanțe Sony Vaio P este destul de previzibil. Vine cu o configurație gândită în jurul platformei Atom ce are marele avantaj de a folosi un sistem de răcire pasivă, de unde rezultă că netbook-ul Sony este 100% silențios în utilizare. Detaliată, configurația arată astfel:

Procesor Intel Atom Z540
2 GB RAM
Ecran de 8 inch, 1600 x 768 pixeli
Video Intel GMA 500
64 GB SSD
3G (slot pentru SIM), Wi-Fi, Bluetooth
GPS, accelerometru, busolă digitală
Webcam
Cititor de carduri SD, Memory Stick
OS Windows 7 Home Premium
Vaio P nu e proiectat pentru performanță. Este un instrument de blogging, de browsing și office la nivel de verificat mail-uri când ești pe drum sau dacă ocupi un post atât de important încât până și în concediu trebuie să fii la curent cu tot ce mișcă în firmă.


Click-urile din stânga display-ului

Touchpad-ul este de cealaltă parte
Filmele HD sunt o piesă prea grea pentru acest sistem, iar de jocuri mai pretențioase decât Zuma nici nu se pune problema. Utilizatorii trebuie să se mulțumească cu DivX-urile. Ecranul de 8 inch este potrivit pentru acest format în sensul că, fiind mic, calitatea redusă a DivX-urilor nu este percepută deranjant, așa cum s-ar întâmpla dacă vizionarea s-ar face pe un ecran de 13.3 inch sau mai mare. Cu toate acestea, loc de mai bine există: rezoluția nativă, raportată la diagonală, este de 1600 x 768 pixeli. Un procesor mai puternic ar fi pus în valoare acest aspect.

Din cauza numărului foarte mare de pixeli înghesuiți pe un panou wide de 8 inch, citirea și editarea documentelor sau paginilor Web se face cu dificultate. Sony a introdus însă o tastă suplimentară care alternează rezoluția nativă cu una mai adecvată activităților office: 1280 x 600 pixeli. Lecturarea documentelor se poate face și în mod portrait, prin rotirea netbook-ului la 90 de grade. Accelerometru va detecta schimbarea de poziție și va ajusta automat imaginea de pe ecran.

În fine, GPS-ul integrat are rolul de a ajuta la detectarea coordonatelor în aplicația VAIO Location Search pentru a putea descoperi punctele de interes din zonă.

sony_vaio_p_9.jpg


Sony Vaio P

Ce vor spune reprezentantele sexului frumos după toate acestea? Pot să intru pe net, pot să-mi verific mail-ul, să văd un film (DivX e în regulă, nu am nevoie de HD) și să joc un Solitaire - e o configurație bună, cu atât mai mult cu cât prietenul meu va sta departe de jucărie pentru că nu rulează Starcraft II și alte nebunii.

Ultimul aspect, autonomia, este important să nu fie prea mică. Bateria de 2500 mAh duce în mod surprinzător aproape 3 ore. Cine vrea neapărat mai mult, poate achiziționa o baterie suplimentară de capacitate mai mare. Va trebui să accepte însă că aceasta va ieși din linia de design a netbook-ului, fiind ceva mai groasă.

Plusuri și minusuri

[+] Design și construcție de excepție
[+] Trackball optic
[+] Tastatură chiclet comodă
[+] Rezoluție foarte mare a ecranului
[+] Stocare pe SSD
[+] GPS, accelerometru, 3G

[-] Performanțe multimedia modeste;
[-] Prețul.

Concluzie: Vaio P este un produs de top pe segmentul de calculatoare portabile, dar nu prin prisma rezultatelor din benchmark-uri ci datorită aspectelor de ordin estetic și constructiv. Tocmai de aceea îl recomandăm în special femeilor. Sau masculilor care le dau târcoale și nu știu cum să le intre în grații. Din păcate pentru ei, Sony Vaio P are un preț dureros: 3600 de RON. Dar ce n-ar face un bărbat pentru a-și atinge scopul…


Sursa: Go4it.ro


Inscrie-te in: Catalogul Firmelor din Romania


Actualitate Financiara


Sursa ta zilnica:Info Oradea si Judetul Bihor


Marire +

Micsorare -

Alte stiri

   Comentări
   
   
 
                     

 
 
 


 Publicitate
Cofetaria Mocca
Favorit XML
  Căutare rapidă
 
Arhivă:
 
 
 Web-mail Gratuit / Login

Numele:
Parola:

 
  Forum
 
  Galerie foto


Stranglehold

 
 Video Player

Spider Man 3

 
 Parteneri

 
 Poll

Ce procesor folositi?


 
  Intel
  AMD
  IBM
  VIA / Cyrix
  SUN
 

 
 Publicitate

Jocuri pentru copii
Jocuri pentru copii
Sirius Online

 
 Stiri Online

 
 Top 10  Jocuri

» Prince of Persia: Warrior Within
» Need For Speed Most Wanted
» Prince of Persia: the two thrones
» Serious Sam 2
» Call of Duty 2
» Ice Age 2
» The Matrix: Path of Neo
» Blood Rayne 2
» Fahrenheit
» F.E.A.R

 
   Top 10 Downloads

» Need For Speed Most Wanted
» Call Of Duty 2
» The Matrix: Path of Neo
» Luxor 2
» Zoo Tycoon 2: Endangered Species Demo
» Rome: Total War - Barbarian Invasion Demo
» Asterix & Obelix XXL 2: Mission Las Vegum Demo
» Land Of The Dead: Road to Fiddler's Green Demo
» TrackMania Original Demo
» Grand Theft Auto: San Andreas
 
 Top 10 Jocuri flash

» Sonic
» Nightmare Vacation
» Bloody Rage
» Biliard
» Loveste-Fundu
» Luigis Revenge
» Sonic Boom Town
» Tazmania
» Indiana Jones
» Gold Strike

 
  Statistici

 
Copyright 2007 TOTALnet Media Group.