:: TotalGames ::
Sursa ta zilnica de stiri din domeniul jocurilor
 
Home PC PS2 PS3 Xbox Xbox360 I.T Stiri Căutare Galerie foto Video Demo Forum Articole Apariţii Jocuri Online Email

 Publicitate
Cofetaria Mocca

 

Info

 

Lumea I.T

Sony Ericsson Zylo 
2010-08-18 15:33:59

Sony Ericsson Zylo, un Walkman “old school” cu bune și rele

Despre Zylo aș spune la prima impresie că e un telefon Walkman "old-school", din vremurile în care Sony Ericsson ne încânta cu modele precum W800, W810 și mai ales W850 (foarte apropiat prin prisma designului). Ar fi fost însă complet ratată o asemenea realizare în 2010, fără câteva condimente care să ne ofere posibilități suplimentare de comunicare și divertisment. Acestea sunt puține la număr, însă deosebit de importante: HSDPA și Wi-Fi.


Sony Ericsson Zylo

Așadar, nu avem chiar un Walkman vechi, reîncarnat într-un corp stilat. Avem în față un telefon gândit pentru persoanele care vor ceva mai mult decât un player MP3 cu funcții GSM. Spre exemplu, să stea la o tacla pe chat sau să citească știrile online. Sau, pentru că tot e la modă, să vadă cine cu cine s-a mai "lipit" pe Facebook. Zylo integrează în acest scop toate uneltele necesare.

Pe partea de muzică surprinde însă într-un mod foarte neplăcut. NU mi-a venit să cred că Sony Ericsson încă mai folosește vechea interfață Fastport pentru conectarea accesoriilor (încărcător, cablu de date, headset). Ba mai mult, sfidează orice logică și ne lipsește chiar și de cablul-adaptor Fastport - 3,5 mm jack. Iar pentru ca meniul să fie complet, headset-ul inclus în pachet este cel mult mediocru. Așadar, cine dorește să asculte muzică la o calitate decentă, trebuie să caute neapărat prin magazine un adaptor și apoi să conecteze o pereche de căști mai bune. Este mare păcat, pentru că soft-ul Walkman Player este la înălțime, iar hardware-ul audio intern se prezintă excepțional, oferind un nivel calitativ ce se apropie de perfecțiune.


SE Zylo - față

SE Zylo - spate
Sigur, Zylo se vrea un telefon mainstream, echilibrat. E normal să îi mai lipsească una-alta. Prețul său, aproximativ 700 de lei, concurează însă cu smartphone-urile de buget, așa încât mă gândesc la ce așteptări are Sony Ericsson când vine vorba de vânzări. Sunt convins că nimănui nu-i convine să cumpere un dispozitiv mobil în care mai trebuie să bage și bani dacă vrea muzică de calitate sau dacă dorește să folosească fără bătăi de cap căștile preferate.


SE Zylo - obiectivul camerei foto

La capitolul foto măcar nu aveam mari așteptări, deși au existat și telefoane Walkman cu cameră excelentă (W800/W810). Zylo dispune de o cameră de 3.15 MP, fără autofocus. Pozele sunt de nota de 5 spre 6. Am văzut mult mai rău la viața mea, dar asta nu îmi răpește din obiectivitatea cu care am notat acest telefon. Părerea nu este doar a mea, ci e o medie a tuturor celor care au văzut fotografiile realizate.


Sample photo

Sample photo
Înregistrările video sunt o idee mai satisfăcătoare. Pe segmentul mainstream, video VGA la 25 de fps este absolut convenabil.

Stocarea conținutului se face în memoria internă de 260 MB sau pe carduri microSD. Pentru introducerea cardului este necesară înlăturarea capacului, dar nu și a bateriei. Acest lucru nu se aplică însă și în cazul introducerii cartelei SIM. În acest caz bateria trebuie dată la o parte.

sony_ericsson_zylo_7.jpg

Sony Ericsson Zylo
Căștile din pachet lasă de dorit

Ecranul de 2.6 inch și rezoluție QVGA este potrivit pentru un astfel de telefon. Calitatea imaginii este bună, iar lizibitatea se păstrează inclusiv în lumina puternică a soarelui.

Tastatura este comodă, iar aici trebuie să remarc padul direcțional impecabil. Nu e o mare filosofie la mijloc - datorită dimensiunilor generoase, dar și a calității constructive, navigarea prin meniu se face cu lejeritate.


SE Zylo
Despre meniu, de asemenea numai de bine. Interfața este reprezentată de clasica matrice Sony Ericsson, dar cu iconițe redesenate foarte frumos și cu un cursor de efect care dă senzația de fluență și rapiditate când navighezi.

Acumulatorul nu este însă unul care să te lase să te bucuri prea mult de butonare. Te ține maximum două zile și jumătate în condiții de utilizare frecventă ce include ascultat muzică, fotografiat și browsing prin HSDPA/Wi-Fi. A, și convorbiri, evident. Cam 15 minute pe zi. În ultima vreme nu prea am avut cu cine să stau la palavre la telefon.

Plusuri și minusuri

[+] Aspect plăcut, construcție foarte bună
[+] Tastatură comodă
[+] Walkman Player excelent (dacă înlocuiești căștile din pachet)
[+] HSDPA, Wi-Fi
[+] Interfață rapidă, meniu practic și intuitiv

[-] Lipsa interfețelor standard (microUSB, jack de 3,5 mm)
[-] Doar accesorii de bază în pachet (căști modeste fără adaptor, lipsă card microSD)
[-] Cameră foto mediocră

Concluzie: Zylo este un telefon ce putea fi făcut cu mai mult creier. Sony Ericsson l-a aruncat pe piață ca pe un copil nedorit din cauza defectelor de care, până la urmă, tot ei sunt responsabili. Vânzările vor reflecta dacă am avut sau nu dreptate. Până una alta, să nu uităm că Zylo are totuși părți bune și că dezavantajele pot fi eliminate cu o investiție suplimentară.


Sursa: Go4it.ro


Inscrie-te in: Catalogul Firmelor din Romania


Actualitate Financiara


Sursa ta zilnica:Info Oradea si Judetul Bihor


Marire +

Micsorare -

Alte stiri

   Comentări
   
   
 
                     

 
 
 


 Publicitate
Cofetaria Mocca
Favorit XML
  Căutare rapidă
 
Arhivă:
 
 
 Web-mail Gratuit / Login

Numele:
Parola:

 
  Forum
 
  Galerie foto


Stranglehold

 
 Video Player

Spider Man 3

 
 Parteneri

 
 Poll

Ce procesor folositi?


 
  Intel
  AMD
  IBM
  VIA / Cyrix
  SUN
 

 
 Publicitate

Jocuri pentru copii
Jocuri pentru copii
Sirius Online

 
 Stiri Online

 
 Top 10  Jocuri

» Prince of Persia: Warrior Within
» Need For Speed Most Wanted
» Prince of Persia: the two thrones
» Serious Sam 2
» Call of Duty 2
» Ice Age 2
» The Matrix: Path of Neo
» Blood Rayne 2
» Fahrenheit
» F.E.A.R

 
   Top 10 Downloads

» Need For Speed Most Wanted
» Call Of Duty 2
» The Matrix: Path of Neo
» Luxor 2
» Zoo Tycoon 2: Endangered Species Demo
» Rome: Total War - Barbarian Invasion Demo
» Asterix & Obelix XXL 2: Mission Las Vegum Demo
» Land Of The Dead: Road to Fiddler's Green Demo
» TrackMania Original Demo
» Grand Theft Auto: San Andreas
 
 Top 10 Jocuri flash

» Sonic
» Nightmare Vacation
» Bloody Rage
» Biliard
» Loveste-Fundu
» Luigis Revenge
» Sonic Boom Town
» Tazmania
» Indiana Jones
» Gold Strike

 
  Statistici

 
Copyright 2007 TOTALnet Media Group.