:: TotalGames ::
Sursa ta zilnica de stiri din domeniul jocurilor
 
Home PC PS2 PS3 Xbox Xbox360 I.T Stiri Căutare Galerie foto Video Demo Forum Articole Apariţii Jocuri Online Email

 Publicitate
Cofetaria Mocca

 

Info

 

Lumea I.T

Nokia produce mobile inteligente la Jucu 
2010-09-29 13:45:37

Nokia, producătorul finlandez de telefoane mobile, poate asambla, de la mijlocul acestui an ...

Nokia, producătorul finlandez de telefoane mobile, poate asambla, de la mijlocul acestui an, la fabrica de la Cluj, mobile cu funcții complexe. Oficialii Nokia spun că au trecut de la producția de telefoane simple la unele mai avansate, la doi ani după inaugurarea fabricii din Cluj.

Mobilele cu funcții complexe precum cameră foto, e-mail sau acces la internet sunt acum produse și de români în fabrica de la Jucu, din județul Cluj. După ce, în 2008, a fost inaugurată prima serie de mobile Nokia „made in Romania", directorul financiar al companiei spune că producătorul a trecut la ansamblarea de telefoane apropiate de cele inteligente. „Încă de la mijlocul anului trecut am decis să trecem către producția de telefoane mai complexe, la unele apropiate de smartphones", a spus Monica Suciu, directorul financiar al Nokia România, prezentă în cadrul unui forum al industriașilor organizat la București.

Pe Aceeași Temă
Nokia a început producția de telefoane inteligente la Jucu
Gara Nokia din Cluj este alimentată cu energie solară
Nokia a lansat 3 noi smartphone-uri: Nokia - E7, C7 și C6-01
TAGURI
nokiafinanciartelefoane
Ea a precizat că telefoanele au un preț mai mic decât cele din categoria celor inteligente. "Nokia produce trei categorii de telefoane, cele simple, de clasă medie și cele inteligente. Producem acum unele apropiate de gama de vârf, dar nu atât de avansate precum Nokia N8, cu ecran tactil", adaugă ea.

Telefoanele, locul doi la export

La sfârșitul lunii mai și directorul Nokia, Risto Meskus, citat de Ziarul de Cluj anunța diversificarea producției. Investiția în fabrica de la Jucu este una dintre cele mai mari din ultimii ani - 60 de milioane de euro, în urmă cu trei ani. Producția de telefoane la Jucu a început în februarie 2008. În ceea ce privește destinația produselor ansamblate pe plan local, oficialii companiei spuneau, la momentul inaugurării fabricii, că ele vor ajunge în Europa, Orientul Mijlociu și Africa.

În primul trimestru din acest an, telefoanele mobile produse aici au ocupat locul doi în totalul exporturilor. Astfel, mobilele au înregistrat o creștere de 50% față de anul trecut ajungând la un export total de 300 de milioane de euro, potrivit datelor Institutului Național de Statistică. La nivel global, compania a vândut peste 107 milioane de mobile în primele trei luni din 2010, potrivit Bloomberg. Competitorii săi sunt Samsung, LG, Research in Motion și Sony Ericsson.

Textile produse în Macedonia

Dacă cei de la Nokia și-au diversificat producția de telefoane, femeia de afaceri Maria Grapini, președintele firmei din industria textilelor Pasmatex Group, vrea să-și relocheze capacitatea de producție din țară în Bulgaria sau Macedonia. Motivul? Costul cu forța de muncă a crescut, iar taxele sunt tot mai mari. Astfel, dacă România percepe un impozit pe profit de 16%, în timp ce, în țări vecine, precum Bulgaria, Ungaria sau Macedonia acesta ajunge la 10%. Grapini susține că, în Macedonia, costurile cu salariile sunt de trei ori mai mici decât la noi.

Mâna de lucru, mai scumpă decât în China

„La noi, costurile angajatorului cu salariul unui angajat (de exemplu CAS sau șomaj) ajung și la 70%. În Macedonia, sunt de trei ori mai mici - la un salariu de 300 de euro, eu pot să dau statului 50 de euro", explică ea. În industria textilelor din România lucrează acum 230.000 de persoane.

Codruț Pascu, directorul firmei de consultanță Roland Berger, susține că și ultimul avantaj al muncitorilor români din sectorul textilelor a dispărut. „Produsele finite confecționate de chinezi sau de pakistanezi sunt de trei până la 10 ori mai ieftine decât cele ale românilor", precizează el. În opinia consultantului Roland Berger, autoritățile românie ar trebui să investească mai mulți bani în promovarea start-up-urilor și în dezvoltarea IMM-urilor.


Sursa: Adevarul.ro


Inscrie-te in: Catalogul Firmelor din Romania


Actualitate Financiara


Sursa ta zilnica:Info Oradea si Judetul Bihor


Marire +

Micsorare -

Alte stiri

   Comentări
   
   
 
                     

 
 
 


 Publicitate
Cofetaria Mocca
Favorit XML
  Căutare rapidă
 
Arhivă:
 
 
 Web-mail Gratuit / Login

Numele:
Parola:

 
  Forum
 
  Galerie foto


Stranglehold

 
 Video Player

Spider Man 3

 
 Parteneri

 
 Poll

Ce procesor folositi?


 
  Intel
  AMD
  IBM
  VIA / Cyrix
  SUN
 

 
 Publicitate

Jocuri pentru copii
Jocuri pentru copii
Sirius Online

 
 Stiri Online

 
 Top 10  Jocuri

» Prince of Persia: Warrior Within
» Need For Speed Most Wanted
» Prince of Persia: the two thrones
» Serious Sam 2
» Call of Duty 2
» Ice Age 2
» The Matrix: Path of Neo
» Blood Rayne 2
» Fahrenheit
» F.E.A.R

 
   Top 10 Downloads

» Need For Speed Most Wanted
» Call Of Duty 2
» The Matrix: Path of Neo
» Luxor 2
» Zoo Tycoon 2: Endangered Species Demo
» Rome: Total War - Barbarian Invasion Demo
» Asterix & Obelix XXL 2: Mission Las Vegum Demo
» Land Of The Dead: Road to Fiddler's Green Demo
» TrackMania Original Demo
» Grand Theft Auto: San Andreas
 
 Top 10 Jocuri flash

» Sonic
» Nightmare Vacation
» Bloody Rage
» Biliard
» Loveste-Fundu
» Luigis Revenge
» Sonic Boom Town
» Tazmania
» Indiana Jones
» Gold Strike

 
  Statistici

 
Copyright 2007 TOTALnet Media Group.