:: TotalGames ::
Sursa ta zilnica de stiri din domeniul jocurilor
 
Home PC PS2 PS3 Xbox Xbox360 I.T Stiri Căutare Galerie foto Video Demo Forum Articole Apariţii Jocuri Online Email

 Publicitate
Cofetaria Mocca

 

Info

 

Lumea I.T

Nokia C6 - un N97 mini ceva mai accesibil 
2010-10-14 13:13:27

Poate că ați suspinat după un Nokia N97 mini până acum, însă prețul mult prea mare l-a ținut departe de buzunarele voastre.

Poate că ați suspinat după un Nokia N97 mini până acum, însă prețul mult prea mare l-a ținut departe de buzunarele voastre. Acum producătorul finlandez ne oferă o alternetivă la terminalul lansat cu un an în urmă. Nokia C6 sau C6-00 pentru a nu fi confundat, are tastatură QWERTY, însă fără vreun mecanism sofisticat. De asemenea, sistemul de operare și procesorul care-l animează sunt identice. În continuare vom prezenta micile diferențe cosmetice care fac diferența între cele două terminale. Pentru detalii legate de interfață și meniuri, puteți consulta prezentarea amplă a lui Nokia N97 mini.


Nokia C6 - seamănă cu Nokia N97 mini

Construcție

Nokia C6 lasă impresia unui terminal solid, bine construit. Carcasa este metalică, excepție făcând panoul frontal și capacul bateriei. În comparație cu N97 mini, terminalul de fața este cu 2,5 mm mai gros și cu 12 g mai greu. Pe latura superioară găsim mufa audio de 3,5 mm și conectorul microUSB acoperit de un capac. Pe latura din dreapta se află butonale pentru volum, bine definite, slider-ul pentru blocarea ecranului și declanșatorul, care mi s-a părut cam mic pentru funcția sa. Portul pentru carduri microSDHC se găsește pe latura opusă, Nokia C6 fiind livrat cu un card de 2 GB. În partea de jos se pot distinge microfonul și mufa pentru alimentare. Așa cum vă puteți imagina, telefonul nu se încarcă prin portul microUSB.


Nokia C6 - portul microUSB nu poate fi folosit pentru încărcarea bateriei

Ecranul rezistiv de 3.2" cu rezoluția de 360x640 domină partea frontală a terminalului și nu reprezintă vreo noutate pentru cei familiari cu telefoanele inteligente de la Nokia. Cele trei butoane de sub el oferă un feedback tactil mai bun decât cele ale lui 5800 sau 5230. Lângă cască se află poziționată camera VGA frontală și senzorul de proximitate. În comparație cu N97 mini, Nokia C6 nu are decât un LED lângă camera foto de 5 MP cu autofocus. Acest LED poate fi activat în timpul filmării, însă rezoluția imaginii este limitată la 640x480.


Nokia C6 - camera de 5 MP cu autofocus și LED

Producătorul finlandez nu s-a deranjat să doteze Nokia C6 cu două difuzoare, cel de față fiind orientat spre spatele terminalului. Bateria Li-ion de sub capac are codul BL-4J și o capacitate de 1200 mAh. Vom vorbi mai târziu despre autonomie. În pachet am găsit un cablu de date scurt, încărcătorul clasic și headset-ul stereo WH-102. Pe acesta din urmă l-am întâlnit și în pachetul lui Nokia 5230.

Tastatura

Tastaturile lui Nokia C6 și N97 mini diferă foarte mult. În cazul de față avem patru rânduri de butoane, lipite unele de altele și un pad direcțional cu un buton în centru. Tastarea rapidă este posibilă, însă lipsește o tastă Fn în partea dreptă a tastaturii. Tastatarea cifrelor 1, 2, 3 este dificilă. Rândul de butoane de sub ecran este accesibil, însă cu rețineri pentru cei care au degetele foarte mari. Mecanismul slider-ului este precis, însă relativ ușor de acționat. El activează automat rotirea interfeței grafice în marea majoritate a aplicațiilor.


Nokia C6 - butoanele laterale

Symbian OS v9.4 S60 rel.5

Am fi vrut să vă spunem că există diferențe majore între meniul și interfața lui Nokia C6 și cele ale lui N9 mini, însă nu putem. Utilizatorii vor avea parte de aceeși experiență la acest nivel. În telefon sunt deja instalate aplicații pentru vizualizarea PDF-urilor și a documentelor office, însă pentru editarea lor va trebui să cumparați un upgrade de pe Ovi Store. Browser-ul suportă Flash și am putut rula clipuri YouTube direct în pagina încărcată. Printre alte aplicații instalate se numără cele asociate rețelelor social Facebook, MySpace, Shazam, Friendster și Hi5. De asemenea, cei interesați de știri au la dispoziție CNN News și ESPNsoccernet.


Nokia C6 - conectorul clasic pentru alimentare

Multimedia

Camera foto are performanțe decente pentru cei 5 MP ai săi. Focalizarea automată este un plus semnificativ. LED-ul folosit pe post de blitz este utilizabil doar pentru distanțe mai mici de 1,5 m. Setările camerei integrate nu au complexitatea celor unei camere foto compacte, însă nu cred că utilizatorii se așteaptă la o funcționalitate similară. Spre exemplu, pot fi setate doar trei niveluri pentru valorile ISO. Mai jos găsiți câteva imagini realizate cu camera foto a lui Nokia C6 în diferite condiții.


Lumină naturală puternică

Cer înnorat

Interior - cu blitz

Interior - fără blitz

În ciuda rezoluției senzorului, filmarea este limitată la rezoluție VGA în format MP4. Celor care apreciză formatul wide le recomandăm rezoluția 640x352. Pentru două clipuri de test cu rezoluțiile menționate accesați cele două link-uri de mai jos. În final, Nokia C6 este capabil să fotografieze la o rezoluție acceptabilă și cu o calitate decentă în condiții de lumină naturală bună. La capitolul filmare, rezoluția limitează foarte mult utilitatea camerei, iar calitatea imaginii nu strălucește. La fel ca Nokia 5230, telefonul de fața poate reda fișiere video DivX, însă numai după instalarea unei aplicații separate. În plus, de la un anumit nivel de bitrate, procesorul se dovedește a fi prea lent pentru clipuri. Afișarea și editarea imaginilor este posibilă, în limitele prezentate deja în cazul lui 5230.


12 MB

8 MB

Autonomie

Bateria lui Nokia C6 este puțin mai mică decât în cazul lui 5230, dar are aceeași capacitate cu cea oferită pentru N97 mini. Ea s-a consumat în două zile, cu o oră de apeluri, o oră de asculat muzică, 20 de minute de navigare pe Internet și aproape o oră de navigare prin menuri și folosire a altor funcții. Probabil că se pot atinge și trei zile de autonomie în cazul unei utilizări mai ușoare.


Nokia C6 - pentru cei care doresc neapărat o tastatură QWERTY

Concluzie

Trebuie să aveți neapărată nevoie de o tastatură QWERTY pentru a alege Nokia C6. Altfel, există opțiuni mai ieftine pentru o configurație similară sau chiar identică. Producătorul finlandez a folosit deja de prea multe ori această platformă pentru telefoanele sale și ar fi cazul să renunțe la ea sau s-o îmbunătățească semnificativ. Așa cum am văzut, terminalul nu este perfect, însă oferă o combinație bună între ecranul tactil mare și tastatura QWERTY, la un preț relativ accesibil. La liber, Nokia C6 poate fi cumpărat cu aproximativ 1.150 de lei, la data redactării articolului.

Plusuri și minusuri:

[+] tastatură QWERTY
[+] ecran cu rezoluție mare
[+] acces la aplicațiile de pe Ovi Store
[+] GPS, WiFi, 3G
[-] platforme software și hardware învechite
[-] vizibilitate slabă a ecranului în soare puternic
[-] nu se încarcă prin portul microUSB


Sursa: Go4it.ro


Inscrie-te in: Catalogul Firmelor din Romania


Actualitate Financiara


Sursa ta zilnica:Info Oradea si Judetul Bihor


Marire +

Micsorare -

Alte stiri

   Comentări
   
   
 
                     

 
 
 


 Publicitate
Cofetaria Mocca
Favorit XML
  Căutare rapidă
 
Arhivă:
 
 
 Web-mail Gratuit / Login

Numele:
Parola:

 
  Forum
 
  Galerie foto


Stranglehold

 
 Video Player

Spider Man 3

 
 Parteneri

 
 Poll

Ce procesor folositi?


 
  Intel
  AMD
  IBM
  VIA / Cyrix
  SUN
 

 
 Publicitate

Jocuri pentru copii
Jocuri pentru copii
Sirius Online

 
 Stiri Online

 
 Top 10  Jocuri

» Prince of Persia: Warrior Within
» Need For Speed Most Wanted
» Prince of Persia: the two thrones
» Serious Sam 2
» Call of Duty 2
» Ice Age 2
» The Matrix: Path of Neo
» Blood Rayne 2
» Fahrenheit
» F.E.A.R

 
   Top 10 Downloads

» Need For Speed Most Wanted
» Call Of Duty 2
» The Matrix: Path of Neo
» Luxor 2
» Zoo Tycoon 2: Endangered Species Demo
» Rome: Total War - Barbarian Invasion Demo
» Asterix & Obelix XXL 2: Mission Las Vegum Demo
» Land Of The Dead: Road to Fiddler's Green Demo
» TrackMania Original Demo
» Grand Theft Auto: San Andreas
 
 Top 10 Jocuri flash

» Sonic
» Nightmare Vacation
» Bloody Rage
» Biliard
» Loveste-Fundu
» Luigis Revenge
» Sonic Boom Town
» Tazmania
» Indiana Jones
» Gold Strike

 
  Statistici

 
Copyright 2007 TOTALnet Media Group.