:: TotalGames ::
Sursa ta zilnica de stiri din domeniul jocurilor
 
Home PC PS2 PS3 Xbox Xbox360 I.T Stiri Căutare Galerie foto Video Demo Forum Articole Apariţii Jocuri Online Email

 Publicitate
Cofetaria Mocca

 

Info

 

Lumea I.T

2011 - anul telefoanelor pe steroizi. Dual Core si retele 4G! 
2011-01-14 13:36:48

Smartphone-urile care anul trecut erau considerate de mulți piese exclusiviste, prin prisma dotărilor dar și a costurilor ucigătoare ...

Smartphone-urile care anul trecut erau considerate de mulți piese exclusiviste, prin prisma dotărilor dar și a costurilor ucigătoare (vezi topul celor mai tari telefoane din 2010), vor deveni în curând istorie, îngropate sub avalanșa noii generații de telefoane inteligente, dotate cu procesoare dual-core și / sau tehnologii de comunicare wireless 4G.

Cu ocazia târgului Consumer Electronic Show 2011 (CES 2011), cinci jucători importanți din industria de telefonie mobilă și comunicații au scos la iveală câteva dispozitive de top, programate să apară pe piață anul acesta. Este posibil ca până la închiderea porților CES (pe 9 ianuarie), să apară și alte produse similare.

În momentul de față, Motorola, Samsung, LG, Sony Ericsson și HTC țin capul de afiș cu următoarele super-smartphone-uri:

Motorola Atrix 4G

Telefon remarcabil prin puterea de procesare dată de chipset-ul dual core NVIDIA Tegra 2 (CPU Cortex A9 1 GHz), memoria RAM de 1 GB, tehnologia 4G și ecranul capacitiv de 4 inch și 960 x 540 pixeli rezoluție. Pentru protejarea informațiilor de utilizatorii neautorizați, Motorola ATRIX 4G ne pune la dispoziție un cititor de amprente biometric.

Lista de specificații este completată de camera foto de 5 MP cu suport de înregistrare video HD 720p, modulul GPS, cei 16 GB de stocare internă (+ slot microSD), conectivitatea HSDPA 14.4 Mbps și Wi-Fi 802.11n. Merită menționată și bateria Li-Ion de mare capacitate (1930 mAh).

Motorola ATRIX 4G rulează sistemul de operare Android 2.2. Menționăm că acest smartphone va fi disponibil doar în rețeaua AT&T. Versiunea globală va avea aceleași caracteristici, mai puțin tehnologia 4G.


Motorola ATRIX 4G

Samsung Infuse 4G

Tot clienții AT&T se vor bucura de această alternativă 4G propusă de Samsung. Smartphone-ul Samsung Infuse 4G are OS Android 2.2 și are un ecran gigantic de 4.5 inch ce afișează imagini și video la o rezoluție maximă 800 x 480 pixeli - mai mică în comparație cu ce oferă display-ul de pe Motorola ATRIX 4G.

Responsabil de performanțele lui Samsung Infuse este un procesor ARM Cortex A8 Hummingbird tactat la 1.2 GHz.

Amatorii de fotografii și clipuri pot abuza în voie de camera de 8 MP cu înregistrare video High Definition.

Sud-coreenii nu au anunțat încă dacă vor lansa și o versiune de Samsung Infuse pentru rețelele fără suport 4G.


Samsung Infuse 4G

LG Optimus Black și LG Optimus 2x

LG Optimus Black ne aduce aminte de Samsung Galaxy S, poate chiar mult prea mult. Din datele pe care le deținem momentan, diferențele la nivel de specificații sunt mici.

Să spunem că interfața grafică a Android-ului este modificată de LG și prezentată sub numele de Optimus UI 2.0. În rest, facem doar o trecere în revistă a unor specificații binecunoscute: ecran capacitiv de 4 inch (800 x 480 pixeli), Android 2.2 cu suport la versiunea 2.3, cameră video cu înregistrare HD (foto 5 sau 8 MP, rămâne să aflăm exact ce și cum).

Mai merită să pomenim de luminozitatea ecranului, despre care LG vorbește doar la superlativ: cel mai clar, cel mai luminos, cel mai lizibil ș.a.m.d. Rămâne de văzut cât de "cel mai cel este". Tehnologia NOVA dezvoltată de LG stă la baza acestor afirmații.


LG Optimus Black

Celălalt terminal anunțat de LG la CES, LG Optimus 2x, vine cu cel mai performant procesor în momentul de față: Cortex A9 Dual-Core. Acesta garantează accesul la ultimul nivel de performanțe multimedia: înregistrare și redare video Full HD 1080p (1920 x 1080 pixeli). Fotografiile au o rezoluție maximă de 8 MP.

În rest, LG Optimus 2x are specificații similare cu cele ale lui Optimus Black.


LG Optimus 2x

Sony Ericsson XPERIA Arc (X12 Anzu)

Sony Ericsson XPERIA Arc, sau Anzu după numele său de cod, este un smartphone cu sistem de operare Android 2.3.

XPERIA Arc este caracterizat de un design ultra-slim (8,7 mm grosime; 117 grame) și de un ecran capacitiv cu diagonală de 4.2 inch și 854 x 480 pixeli.

Detalii complete despre XPERIA Arc găsiți aici.


Sony Ericsson XPERIA Arc

HTC Inspire 4G și HTC Evo Shift 4G

HTC a fost prima companie care a lansat un telefon 4G (HTC Evo 4G în rețeaua Sprint), în luna iunie a anului trecut. La început de 2011, cu ocazia CES, taiwanezii au ieșit la rampă cu două noi astfel de modele: Evo Shift 4G (pentru rețeaua Sprint) și Inspire 4G (pentru clienții din AT&T).

Ambele rulează Android OS ver. 2.2, însă restul specificațiilor diferă destul de mult.

HTC Inspire 4G ne întâmpină cu un ecran de 4.3 inch și 800 x 480 pixeli, cameră de 8 MP (video HD 720p), CPU Snapdragon 1 GHz, 768 MB RAM, Wi-Fi 802.11n, HSDPA 14.4 Mbps și GPS. Dimensiunile și masa acestui smartphone sunt demne de un luptător la categoria grea: 122,9 x 68,1 x 11,7 mm și 163,9 grame.


HTC Inspire 4G

HTC Evo Shift 4G, exceptând grosimea, este mult mai compact ca dimensiuni (117 x 60 x 16 mm; 130 g), dar și ceva mai modest din punct de vedere al dotărilor: ecran de 3.6 inch (tot 800 x 480 pixeli), CPU Qualcomm 800 MHz, 512 MB RAM, Wi-Fi 802.11n, cameră de 5 MP (video HD) și GPS. În plus față de Inspire 4G, Evo Shift 4G ne pune la dispoziție o tastatură QWERTY fizică.


HTC Evo 4G

Așteptăm și versiunile europene ale acestor dispozitive. Sau, de ce nu, așteptăm ca rețelele din Europa sa se alinieze standardului 4G.


Sursa: Go4it.ro


Marire +

Micsorare -

Alte stiri

   Comentări
   
   
 
                     

 
 
 


 Publicitate
Cofetaria Mocca
Favorit XML
  Căutare rapidă
 
Arhivă:
 
 
 Web-mail Gratuit / Login

Numele:
Parola:

 
  Forum
 
  Galerie foto


Stranglehold

 
 Video Player

Spider Man 3

 
 Parteneri

 
 Poll

Ce procesor folositi?


 
  Intel
  AMD
  IBM
  VIA / Cyrix
  SUN
 

 
 Publicitate

Jocuri pentru copii
Jocuri pentru copii
Sirius Online

 
 Stiri Online

 
 Top 10  Jocuri

» Prince of Persia: Warrior Within
» Need For Speed Most Wanted
» Prince of Persia: the two thrones
» Serious Sam 2
» Call of Duty 2
» Ice Age 2
» The Matrix: Path of Neo
» Blood Rayne 2
» Fahrenheit
» F.E.A.R

 
   Top 10 Downloads

» Need For Speed Most Wanted
» Call Of Duty 2
» The Matrix: Path of Neo
» Luxor 2
» Zoo Tycoon 2: Endangered Species Demo
» Rome: Total War - Barbarian Invasion Demo
» Asterix & Obelix XXL 2: Mission Las Vegum Demo
» Land Of The Dead: Road to Fiddler's Green Demo
» TrackMania Original Demo
» Grand Theft Auto: San Andreas
 
 Top 10 Jocuri flash

» Sonic
» Nightmare Vacation
» Bloody Rage
» Biliard
» Loveste-Fundu
» Luigis Revenge
» Sonic Boom Town
» Tazmania
» Indiana Jones
» Gold Strike

 
  Statistici

 
Copyright 2007 TOTALnet Media Group.