:: TotalGames ::
Heroes of the Pacific
 
Home PC PS2 PS3 Xbox Xbox360 I.T Stiri Căutare Galerie foto Video Demo Forum Articole Apariţii Jocuri Online Email

 Publicitate
Cofetaria Mocca

 

Info


Heroes of the Pacific
Data: 0000-00-00 00:00:00 | PC
Să fii pilot nu e o treabă chiar ușoară. Dacă cineva vrea să devină pe nepusă masă erou, trebuie să facă lucruri ieșite din comun. Toți cei care au supraviețuit celui de-al doilea război mondial sunt cu adevărat eroi și acest joc a apărut în onoarea

 
 

Primul simulator de zbor pe care l-am jucat pe PC a fost F29 Rataliator. Acest joc foarte distractiv și simplu m-a pris în acele vremuri atât de mult, că zburam și trăgeam în dușmani ore în șir. Urmașul său, TFX a devenit apoi, pe meritate, o legendă. Doar cu trecerea timpului am priceput ce mă „prinse” de fapt la jocul acela: simplitatea de manevrare. Arma se manevra foarte ușor doar din mouse, ceea ce era pentru acele vremuri nu prea des întâlnit. Dar să nu devenim melancolici… Când a apărut demo-ul Heroes of the Pacific, aveam informații ferme de la producători că e vorba de un nou simulator fidel al perioadei celui de-al doilea război mondial. Toate confirmau acest lucru. Autorii se mândreau cu originalitatea lor, si promiteau că jocul va putea fi jucat chiar de oricine. În plus, imaginile publicate indicau o grafică pentru care nu i-ar fi fost rușine nimănui. Ei, dar cum stau lucrurile de fapt? Avem în față un alt simulator doar pentru o anume clientelă sau e vorba de o arcadă slăbuță, gen Secret Weapons Over Normandy?


Adevărul e întotdeauna undeva la mijloc. Da, și în acest caz adevărul e undeva la mijloc. Cu siguranță nu avem în față nici un simulator de zbor, pe care ar trebui să îl învățăm în vre-o săptămână sau mai bine (cum a fost nevoie de exemplu în cazul lui Falcon). E vorba mai degrabă de avioane în stil arcade, care au ceva numai al lor. Avantajele principale sunt simplitatea și acțiunea ușor de realizat. Nici un fel de misiune contra timp, în care 90% din timp zburați către țel, după care dați drumul bombei și misiunea e terminată. Aici decolați frumușel și în paradisul norilor apar deja și luptele aeriene. Totul se desfășoară în atmosfera fascinantă a Oceanului Pacific, în care cerul și apa se joacă în toate culorile. Modelele avioanelor și a tehnicii aviatice dimprejur sunt realizate foarte reușit din punct de vedere grafic și nu trebuie să închideți ochii de groază.:) Chiar dimpotrivă, atmosfera e realizată în așa fel, că vă ia răsuflarea. Aproape că e greu de crezut că în atmosfera aceea minunată au putut avea loc atâtea războaie sângeroase și au căzut atâtea unități marine și aeriene.
Eroul din rai Alegerea misiunilor din demo se face în așa fel, încât jucătorul să poată gusta câte puțin din cele mai bune momente ale jocului. În Pearl Harbour e vorba despre supraviețuire și speranță, care trebuie să le rămână americanilor cu orice preț. Faceți ocoluri prin împrejurimi și vă străduiți să doborâți fiecare bombardier japonez care ar îndrăzni să se apropie de port. Chiar dacă reușiți să apărați aeroportul și rafinăria, navele de război nu vor reuși să scape. Wake Island va trebui apărată din fața armatei țării soarelui răsare. Numai așa va fi posibilă evacuarea amiralului cu ajutorul portavionului. Ultima misiune admisă va fi o adevărată delicatesă a luptei aviatice. Ceea ce până acum puteați să citiți doar în cărți, se va desfășura chiar pe monitoarele voastre iar voi veți fi eroi principali. Sute de avioane vor defila deasupra flotilei, pe care o conduce cu mândriei port avionul. Imediat ce vor ataca avioanele dușmane, display-ul va fi de nerecunoscut. Unii se vor da de ceasul morții să apere unitățile marine, alții pe de altă parte vor încerca să le distrugă. La toate astea se mai adaugă și împușcăturile navelor amenințate, care încearcă din răsputeri să va ajute cum pot. Nu știți dacă ar fi mai bine să distrugeți bombardierele și abia după aceea să vă ocupați și de avioanele lor de urmărire, sau invers. În final, veți avea posibilitatea să luați conducerea asupra propriei formații de avioane de urmărire. A fost de apreciat și faptul că manevrarea rămâne cât se poate de simplă și intuitivă. Conducerea formației e simplificată la patru nivele de bază (attack my target, fire at will, defend și form up), și totul merge ca pe roate.


FOC! Heros of the Pacific a fost considerat un joc arcade, în principal pentru datorită manevrării foarte ușoare a unităților. Nu există aici nici un fel de manete, frâne sau butoane pentru controlul traficului. De toate acestea se ocupă calculatorul, vouă vă rămâne să țintiți cât mai exact. Manevrarea zborului se face fie cu ajutorul tastaturii, fie cu mouse-ul. Ceea ce trebuie să controlați singurei e viteza avionului și unghiul din care priviți. În afară de asta, avioanele au o cantitate nelimitată de combustibil și muniție. Exploziile din jurul vostru doar vă schimbă direcția, dar nu vă fac să explodați. Singurul lucru care vă îngrădește a perioada cât mai puteți zbura dacă vă ia foc avionul. Chiar dacă avionul poate fi manevrat perfect cu ajutorul mouse-ului, nu trebuie să vă bateți capul cu îndreptarea avionului. Setarea e automată, o face calculatorul singur.
Profesionist sau amator? Înaintea fiecărei misiuni, jucătorul are posibilitatea să aleagă între modul arcade sau real al conducerii. În practică, cele două moduri nu prea se deosebesc. În alegeri mai dificile pot apărea însă diferențe vizibile între avioane. Și feedbackul e un pic mai încet. Alegerea manuală a avionului poate da mult mai multă bătaie de cap decât în modul arcade. Oricât de mult m-aș fi străduit, alte diferențe nu am mai găsit. Așa că nu-i nici un motiv pentru care să vă temeți că nu o să găsiți soluția ca să nu vă prăbușiți. Zburatul e simplu și, aș putea spune nu numai simplu dar și distractiv. Asta dacă sunteți în căutarea unui joc cu tematică de zbor, în care vreți să vă distrați repede și ușor. Pentru cei ce vor ceva mai dificil, nu prea e.

Opțiuni În joc veți întâlni placate inspirate din acele timpuri. Fiecare posibilitate oferită are câte o imagine desenată de mână, amintind de propaganda din timpul războiului. În jocul complet (care va apărea la începutul lui septembrie) veți găsi o colecție impresionantă de avioane de luptă. În afară de cele americane și japoneze vor fi prezente și avioane nemțești, britanice și rusești. Înainte de fiecare misiune vă veți putea alege unul dintre ele, din nefericire în varianta demo nu puteți să le și echipați cu ce vreți. Cu toate astea, aveți la dispoziție un număr impresionant de avioane, fiecare în parte în câteva versiuni. În meniu vor fi afișate caracteristicile avioanelor (muniție, viteză, rezistență), reprezentate cu ajutorul steluțelor.
În formație În afară de cele trei misiuni demo-ul oferă și o hartă multiplayer în stilul dog fight. Se joacă pe puncte în câteva echipe și e posibil și jocul împotriva calculatorului. În versiunea finală vor fi în afara acestor deathmatches și câteva alte moduri de joc. Deocamdată însă nu se știe prea multe despre aceste moduri. Vom vedea… Heroes of the Pacific atrage prin simplitatea manevrelor și atmosfera neobișnuită. Dog-fighterele aviatice pur și simplu nu au nici un cusur. Din păcate însă, cine așteaptă de la avionașe mai mult, va trebui să caute altceva. Cei care însă caută un joculeț ușurel, cu tematica zborului, a nimerit chiar unde trebuia. Mai ales dacă ținem cont și de grafica reușită și muzica potrivită. Deocamdată jocul arată destul de interesant și ar putea chiar să aibă succes. Enjoy it!


 
 
  PrinteazăTrimite prim e-mail

Marire +

Micsorare -

Alte stiri

 

   Comentări
   
   
 
                     

 
 
 

       over load 18-05-2006
1       overload 18-05-2006
2       Negoita Petrisor 27-02-2006
3
 Publicitate
Cofetaria Mocca
Favorit XML
  Căutare rapidă
 
Arhivă:
 
 
 Web-mail Gratuit / Login

Numele:
Parola:

 
  Forum
 
  Galerie foto


Stranglehold

 
 Video Player

Spider Man 3

 
 Parteneri

 
 Poll

Ce procesor folositi?


 
  Intel
  AMD
  IBM
  VIA / Cyrix
  SUN
 

 
 Publicitate

Jocuri pentru copii
Jocuri pentru copii
Sirius Online

 
 Stiri Online

 
 Top 10  Jocuri

» Prince of Persia: Warrior Within
» Need For Speed Most Wanted
» Prince of Persia: the two thrones
» Serious Sam 2
» Call of Duty 2
» Ice Age 2
» The Matrix: Path of Neo
» Blood Rayne 2
» Fahrenheit
» F.E.A.R

 
   Top 10 Downloads

» Need For Speed Most Wanted
» Call Of Duty 2
» The Matrix: Path of Neo
» Luxor 2
» Zoo Tycoon 2: Endangered Species Demo
» Rome: Total War - Barbarian Invasion Demo
» Asterix & Obelix XXL 2: Mission Las Vegum Demo
» Land Of The Dead: Road to Fiddler's Green Demo
» TrackMania Original Demo
» Grand Theft Auto: San Andreas
 
 Top 10 Jocuri flash

» Sonic
» Nightmare Vacation
» Bloody Rage
» Biliard
» Loveste-Fundu
» Luigis Revenge
» Sonic Boom Town
» Tazmania
» Indiana Jones
» Gold Strike

 
  Statistici

 
Copyright 2007 Anthony Web Design