:: TotalGames ::
Sursa ta zilnica de stiri din domeniul jocurilor
 
Home PC PS2 PS3 Xbox Xbox360 I.T Stiri Căutare Galerie foto Video Demo Forum Articole Apariţii Jocuri Online Email

 Publicitate
Cofetaria Mocca

 

Info

 

Lumea I.T

Navon N660 - iGO Primo pe un sistem de navigatie de 5 inch 
2010-09-27 15:49:37

Sistemele de navigație prin GPS au cunoscut în ultima perioadă o evoluție interersantă ...

Sistemele de navigație prin GPS au cunoscut în ultima perioadă o evoluție interersantă, producătorii venind cu o mulțime de funcții adiționale. De la vitezometru digital și statistici de viteză, până la convertor de unități de măsură și chiar jocuri, toate acestea ar trebui să alunge monotonia la care-i duce cu gândul pe mulți un sistem de navigație. Navon N660 face parte din această nouă generație de sisteme de navigație și a ajuns pe piața românească dotat cu proaspăta aplicație iGO Primo.


Ecran de 5" și un design minimalist

Sistemele de navigație sunt printre puținele gadgeturi care nu prea au nevoie de o rezoluție mai înaltă. La distanța la care sunt amplasate față de utilizatori, 480x272 de pixeli sunt suficienți chiar și pe diagonala de 5". Navon N660 este animat de procesoul SiRF Atlas IV ce rulează la 500 MHz. Memoria RAM este 128 MB, iar cea internă de 4 GB. În plus, el vine cu un card microSD de 2 GB în pachet. Sistemul suportă carduri microSDHC cu capacitate maximă de 8 GB. Toți conectorii se găsesc pe latura stângă. Deasupra slot-ului pentru carduri avem mufa pentru căști și cea pentru antena TMC, iar sub el se găsește portul miniUSB pentru alimentare și conectare la calculator.


Navon N660, cu baterie integrată Li-polimer de 1.600 mAh

Pe fața lui Navon N660 nu se găsește niciun buton sau LED. Butonul de pornire a fost amplasat pe latura superioară, iar LED-ul de stare, lângă conectori, pentru a nu distrage atenția șoferului pe timp de noapte. Pe spatele aparatului găsim difuzorul, un buton de reset și stilusul într-un colț. Sistemul de prindere este solid și am apreciat că brațul ajustabil este fixat cu mecanism de tip nucă. El permite astfel orientarea foarte ușoară a aparatului în direcția dorită, în comparație cu sisteme de prindere cu doar două grade de libertate. În pachet se găsesc alimentator clasic pentru mașină și un cablu miniUSB. Pentru cei interesați, dimensiunile aparatului sunt 130x88x10 mm, iar greutatea sa este de 188 g.


Navon N660 - un aparat subțire

Am avut o singură problemă cu ecranul sistemului de navigație. Dacă Navon N660 se află în bătaia directă a razelor solare, informația de pe ecran nu mai este așa de ușor vizibilă. Iluminarea poate fi modificată foarte ușor din meniul rapid, despre care vom vorbi puțin mai jos, însă chiar și la setarea maximă ecranul este afectat. Problema nu este majoră, însă într-o zi însorită, în funcție de direcția de deplasare, este posibil să fiți puțin deranjați de ea.


iGO Primo - harta

iGO Primo și nu iGO 8

Deși pe cutia produsului avem o imagine cu Navon N660 rulând soft-ul iGO 8, el este livrat cu iGO Primo. Această aplicație poate fi considerată un upgrade semnificativ al lui iGO Amigo. Aspectul hărții nu diferă foarte foarte mult, însă acum informațiile despre distanță, timp și ora sosirii au fost mutate în partea dreptă. De asemenea, a apărut un meniu în partea dreaptă sus cu setări rapide pentru hartă, traseu și volumul indicațiilor vocale. El se dovedește foarte util deoarece scurtează mult timpul de acces pentru setări esențiale. Evident, nu recomandăm accesarea lui decât în parcare sau la semafor.


iGO Primo - meniul rapid

La fel ca în cazul lui iGO Amigo, producătorul soft-ului nu este de părere că afișarea vitezei de deplasare este importantă atunci când o rută este setată. Ea poate fi însă afișată atunci când nu a fost stabilită o destinație. Așa cum am mai spus, acesta nu este neapărat o problemă, dar vitezometrul unui autovehicul obișnuit poate afișa între 3 și 7 km/h diferență față de cel al sistemului de navigație. Sunt sigur că unii utilizatori și-ar fi dorit precizia oferită de modulul GPS al lui Navon N660. Clădirile 3D sunt vizibile pe harta pe care am avut-o încărcată în memorie, furnizată de NavNGo și Navteq. Ea acoperă 42 de țări din Europa. Update-urile sunt disponibile pe site-ul Naviextras.com.


iGO Primo - stabilirea traseului

La drum, Navon N660 a fost un partener de încredere, afișând destul de precis poziția pe stradă sau în intersecții. La viteze mari, harta în modul 3D este depărtată automat pentru a avea o privire mai de ansamblu a drumului. La intrarea într-o intersecție sau când automobilul încetinește, harta este mărită în zona sa pentru a spori precizia localizării. Timpii de calculare și recalculare ai traseului sunt destul de mici pentru a afecta utilizarea curentă. iGO Primo se laudă cu posibilitatea de-a calcula rute inteligente, ținând cont de ziua săptămânii și ora din zi.


iGO Primo - meniul principal (1)

Multe facilități cu adevărat utile

Să presupunem că nu dețineți un autovehicul cu computer de bord performant sau nu sunteți mulțumit de precizia sa, mai ales atunci când vine vorba de consumul de carburant. Navon N660 vă poate ajuta mult în această privință. În timpul unei călătorii lungi veți putea calcula consumul introducând distanțele și cantitatea de combustibil folosită. De asemenea, aveți posibilitatea să accesați un istoric al traseului cu informații precum viteza medie, timpul efectiv în care ați condus, timpul în care ați fost staționar, viteza maximă și altele.


iGO Primo - meniul principal (2)

Poate că nu este un amănunt interesant pentru prea mulți utilizatori, însă acest sistem de navigați Navon vă permite să faceți instantaneu conversia între consumul l/100 km și MPG (mile per galon). Printre alte funcții care se află la dispoziția utilizatorilor în meniul Mai multe se numără convertorul de unități de măsură și de măsuri de îmbrăcăminte, un calculator și orele pentru răsărit și apus în locul în care vă aflați, în ziua respectivă. Lista punctelor de interes a fost actualizată și mărită în comparație cu modelele testate anterior.


iGO Primo - detalii despre călătorie

Suport multimedia

La acest capitol nu trebuie să vă așteptați la prea multe din partea unui sistem de navigație, însă Navon N660 ofer un suport cel puțin decent. Fișierele multimedia de pe card pot fi accesate atât în soft-ul iGO Primo, cât și în interfața grafică aplicată de producător peste sistemul de operare Windows CE 6.0. Extensiile suportate sunt JPG, BMP, PNG și GIF pentru imagini și MP3 pentru fișiere audio.


Navon N660 - nu am avut nimic de reproșat sistemului de fixare

Dacă aveți o intrare line-in la sistemul audio al autovehiculului, veți putea folosit Navon N660 pe post de MP3 player, chiar și în timp ce conduceți. O altă funcție oferită de aparat este cea de ebook reader. Bateria integrată a lui N660 are 1.600 mAh și conform producătorului ar trebui să ofere o autonomie de 4 ore. Ea se poate dovedi folositoare și atunci când utilizatorul este pieton și vizitează un centru istoric al unui oraș.

Concluzie

Navon N660 poate fi considerat unul din cele mai avansate sisteme de navigație de pe piață. Nu are meniurile sofisticate ale lui Mio Spirit și nici ecranul capacitiv, însă este posibil ca majoritatea utilizatorilor să fie mai mult decât mulțumiți cu ceea ce oferă. Numărul funcțiilor adiționale cu adevărat utile este foarte mare și se pare că prețul a crescut proporțional. Cu harta europei, Navon N660 poate fi achiziționat la un preț 1.070 de lei de la magazinul online Falcon.ro.


Navon N660 - puțin cam scump, dar cu multe facilități

Plusuri și minusuri:

[+] soft de navigație performant
[+] accesul rapid la setări esențiale
[+] multe facilități foarte utile
[-] ecranul nu se comportă foarte bine în lumină puternică
[-] prețul puțin cam mare


Sursa: Go4it.ro


Inscrie-te in: Catalogul Firmelor din Romania


Actualitate Financiara


Sursa ta zilnica:Info Oradea si Judetul Bihor


Marire +

Micsorare -

Alte stiri

   Comentări
   
   
 
                     

 
 
 


 Publicitate
Cofetaria Mocca
Favorit XML
  Căutare rapidă
 
Arhivă:
 
 
 Web-mail Gratuit / Login

Numele:
Parola:

 
  Forum
 
  Galerie foto


Stranglehold

 
 Video Player

Spider Man 3

 
 Parteneri

 
 Poll

Ce procesor folositi?


 
  Intel
  AMD
  IBM
  VIA / Cyrix
  SUN
 

 
 Publicitate

Jocuri pentru copii
Jocuri pentru copii
Sirius Online

 
 Stiri Online

 
 Top 10  Jocuri

» Prince of Persia: Warrior Within
» Need For Speed Most Wanted
» Prince of Persia: the two thrones
» Serious Sam 2
» Call of Duty 2
» Ice Age 2
» The Matrix: Path of Neo
» Blood Rayne 2
» Fahrenheit
» F.E.A.R

 
   Top 10 Downloads

» Need For Speed Most Wanted
» Call Of Duty 2
» The Matrix: Path of Neo
» Luxor 2
» Zoo Tycoon 2: Endangered Species Demo
» Rome: Total War - Barbarian Invasion Demo
» Asterix & Obelix XXL 2: Mission Las Vegum Demo
» Land Of The Dead: Road to Fiddler's Green Demo
» TrackMania Original Demo
» Grand Theft Auto: San Andreas
 
 Top 10 Jocuri flash

» Sonic
» Nightmare Vacation
» Bloody Rage
» Biliard
» Loveste-Fundu
» Luigis Revenge
» Sonic Boom Town
» Tazmania
» Indiana Jones
» Gold Strike

 
  Statistici

 
Copyright 2007 TOTALnet Media Group.